♥ Review : Bayou Lagoon

 Kami sampai kat Bayou Lagoon (BL) lam kul 5 petang terus check in. Yap memang resort baru so dat ia amat bersih dan staff amat frenly dan cekap. Siap ada staff yang tolong bawak beg kami g bilik hihihi~ Orang pon leh tahan ramai sebab pasan Maybank Muar pon ada wat family day kat situ. Staff ramai melayu so memang semuanya bercakap polite je dan helpful hihihi~



Picture taken from my #HolidayBuddy Instagram ---> @missleeya

So seperti yang dah diceritakan kat sini, kami amik apartment 2 bilik. Ok lah selesa.. takde la besar sangat dan tak pulak kecik sangat. Sedang elok la. Dedua bilik ada katil queen. TV ada Astro Ria + Supersport. Which is what makes our hubbies very happy coz malam tuh ada game MU. As record.. we ols sumer MU Fans hihihi~ [errr~ not me kot.. saya lalang hahaha~]

Dok rilek-rilek jap kat bilik.. jenguk kat tingkap dah nampak sipi-sipi kolam renang dia. My hubby siap tarik langsir tutup tingkap tuh coz takmoh bagi my girl nampak. Kang tak nyempat ayah dia nak rehat jap dah menjerit ajak mandi. But then she is clever as usual.. dia dok kuar kat balkoni [place where my hubby had forgotten] and wallahhhhh~ dah nampak dah rahsia yang baru beberapa minit cuba disorokkan oleh si ayah hahaha~ Dah dok sibuk ajak ayahnyer mandi and si ayah as his little girl wish is his command so turutkan je la hihihi~



Picture taken from my #HolidayBuddy Instagram ---> @missleeya

Kolam amat besar dan amat sesuai untuk kanak-kanak. Dia tak dalam dan kalo nak lepas je anak g mandi rasanya masih selamat la tapi mesti dibawah jagaan gak la kan. Dah macam taman tema kolamnyer. Siap ada gelongsor yang pelbagai jenis. Yang bestnyer it is free for penghuni apartment. Yeay!





Kakak ala-ala berenang tapi tak pon hahaha~ berlakon je lebih

Puas mandi around kul 6 petang dah nak maghrib. Dat nite kami juz kuar makan kat area BL je. Kat area situ banyak kedai makan so its not a big problem at all. Niat memula nak g makan sifud kat Umbai tapi kensel sebab memasing dah penat huhuh~ Nak g join TT Prosboc Zon Melaka pon tak jadi huhuhu~

Pas makan terus balik BL sebab the boys nak tengok game. Si adik saya letak je atas katil.. saya baru sempat bukak tudung dah tido huhu~ kakak pon sama. Dah anak-anak tido.. ibu dia pon terpolo sekali hihihi~ Tinggal hubby dan my friends je gigih tengok tv hahaha~

Esoknyer kami brekpes kat hotel. Brekpes ok la.. sentiasa ditopap so dat makanan sentiasa ada. Macam-macam menu gak stendet hotel biasa dan sedap gak la. Dat morning my kids tak turun kolam sebab si adik dah start selsema. Ayah berusaha sedaya upaya untuk melekakan kakak dan melupakan hasrat nak g mandi kolam hihihi~

Kami check out kul 12.00 tengahari dan gerak ke Mahkota Parade (MP). My friends Leeya and hubby gerak g wedding their family's friend kat area situ gak. Diangkutnya kakak sekali. So kami je la gerak dulu ke MP. Niat nak cari kasut kakak.. tak bawak orang so bawak kasut je la sebagai contoh hihihi~ Kat situ sempat gak my hubby sambar sepasang kasut bowling. For me takde sebab design tak berkenan di hati huhuhu~ Then lepak fudkot sementara menanti my friend dan pasangan pengantin baru sampai. Hari wedding lupa nak pas duit koleksen kami-kami kat dorang so paksa gak la dorang datang amik kat MP hahaha~

Puas ronda-ronda.. haripon dah menjelang petang so kami pon gerak la pulang ke KL. Alhamdulillah perjalanan lancar. Tuh pon tak balik umah terus.. singgah lak kat Azhaar Maju tengok bola Malaysia vs Singapore. Takde mood nak citer sebab kalah huhuhu~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.



2 comments:

mama leen said...

mesti best kan.. kena booking dulu ke.. saya dah jumpa resit tu.. macamna nak redeem pun tak tau.. bawak resit je kan.. tak sabar nak pegi.. :)

Mr and Mrs Faez said...

Aah bwk resit je. Dah buk date ngan hotel?

Followers


up