♥ My Kids Start School


Dah masuk bulan kedua persekolahan baru la ibu ada masa nak up N3 pasal kakak dan adik stat sekolah huhu~ Tapi ibu gigih nak buat N3 gak supaya kakak dan adik boleh baca balik bila dorang dah besar nanti hihi~

Alhamdulillah semuanya dipermudahkan untuk kakak dan adik. Tahun ni kakak masuk darjah satu di Sekolah Kebangsaan Convent (1), Klang dan adik stat sekolah tadika di Tadika Sri Ikhtiar Ilham, Taman Sri Andalas, Klang (selang dua baris rumah je dari rumah Ayahwe hehe~)

Tahun nih job description ibu dan ayah nek sekali ganda la huhu~ baju nak gosok nek sekali ganda.. tugas basuh kasut masuk lam fail meja ayah.. kejut dan siapkan adik pon tugas ayah gak.. ibu cuma siapkan kakak dan hantar kakak dan adik ke sekolah.

♥ AGM Prosboc 2014

Dalam sebulan tak beronline nih banyak yang berlaku. Banyak yang nak diceritakan sebenarnya. So kita trobek satu-satu la ek. Fisrt.. saya nak citer pasal AGM Prosboc yang telah diadakan di Pulau Langkawi pada 12 - 14 Disember yang lalu. Setelah tamat AGM peringkat zon pada bulan November arituh.. skang kami akan berkumpul untuk AGM Sentral pula. Semua zon akan hantar wakil / perwakilan ke AGM ni termasuk la wakil dari Borneo iaitu Sabah atau Sawarak.

♥ Bye-Bye Pampers

Memang betul.. mengajar anak pompuan untuk off diapers lebih mudah dari anak lelaki (based on my experience) huhu~ Ingat lagi masa kakak dulu dalam seminggu je dah berjaya. No need much training or marah-marah. Just bawak dia ke toilet sejam sekali untuk buang air dan berkurangan selepas beberapa hari sampai la dia boleh rasa dan pergi sendiri. Sama juga dengan buang air besar. Senang sangat.

Adik? huhuhu~ memang amat menguji kesabaran. Berbulan kot. Memang amat mencabar kesabaran la especeli saya nih ha~ huhuhu~ Tapi dari sikap mereka saya belajar kelakuan masing-masing dan cara nak handle mengikut situasi. Parenthood kan? anak kita tak sama ngan anak orang.. masing-masing ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. So kita kena rajin perati dan try apa sahaja kaedah yang kita rasa baik dan berkesan untuk membentuk mereka.

♥ Online Ticket Separuh Akhir Piala AFF Suzuki 2014

Citer pasal Malaysia melangkah ke semi final sure semua orang dah tau kan? Sebelum perlawanan leh tahan la provok dari pihak lawan. Dah tengok video konon-konon iklan promosi dari Fox Sports Malaysia? yang shhhhh~ shhhh~ tuh hihihi~ bila dia wat dikatakan itu hanyalah sebagai perasa penambah kehangatan sebelum perlawanan.. dia tak tau budak multimedia kat Malaysia ni lagi terer mengedit (bak kata Meran). Abih game bila bebudak Malaysia wat parody kata x reti bersyukur la.. asik nak membahan la.. sesama rumpun pon nak mengeji la hmmmm~ 

ok! lupakan seketika tentang tuh.. skang we move forward. Dah beli tiket game perlawanan semi final ahad nih? 

Semalam pihak FAM melalui laman Facebook mereka telah mengeluarkan kenyataan tentang penjualan tiket perlawanan separuh akhir pertama antara Malaysia vs Vietnam.

♥ Putus Terpaksa : Ziana Zain

Tetiba rasa suka lak dengar lagu nih.. tapi persembahan Kak Ziana masa AJL 28 arituh memang meletup kan? Jom layan video saya jumpa kat youtube

Followers


up