♥ iFlash Device HD


Iklan barang baik jap hehe~

Pada rakan-rakan blogger sekalian mesti ada problem untuk transfer gambar dari henpon ke pc kan time nak update N3? Ke saya sorang je rasa payah hahaha~ especeli untuk iphone user. Biasalah iphone ni kan segala macam pantang larang kena jaga.. tak mesra kengkawan lak tuh. Tak macam samsung.. kan? huhu~

So no worry anymore. Jom saya share satu device yang amat berguna untuk anda transfer gambar-gambar anda dari phone ke pc ke tablet ke tv or kemana-mana yang sapot format dokumen tuh. Bukan hanya untuk transfer gambar malah anda leh simpan gambar-gambar anda lam tuh a.k.a thumb drive dan senang nak dibawa kemana-mana. Malah dapat mengurangkan memory henpon anda sebab tak yah simpan gambo banyak-banyak.. yeay !!!

Bukan setakat gambo.. file pdf.. word.. lagu semua leh simpan lam tuh.. best gilerr~ Just plug and play. Cuma donlod software sahaja. Tak perlu jailbreak atau root henpon anda. Semudah A.. B.. C..

Device ni memang direka untuk pengguna iphone but no worry.. ada disediakan cable untuk pengguna samsung.. so boleh guna sekali

Senarai harga iFlash Device
8g - RM110
16g - RM140
32g - RM180

3 month warranty
free gift

Harga tidak termasuk postage
+ RM5 : Semenanjung Malaysia
+ RM8 : Sabah & Sarawak

COD : Shah Alam / Klang dan kawasan sekitar

Wasap kami utk kompomesen tempat
Faez 019 222 98 22 / Era 019 333 98 33

Now jom saya ajar cara nak gunakannya.. memang senang sangat..

Memula donlod application iFlashDrive HD dari Google Store (Android) atau Apple Store (IOS)

Lepas donlod cucuk iFlash anda kat henpon dan dia akan mintak kebenaran untuk link iFlash tuh. Tekan YES sajerr

Kendian masuk kat application.. taraaaa~ dah ready untuk digunakan. Siap boleh link terus dengan akaun dropbox anda

 Untuk transfer gambar dari henpon ke iFlash. Klik pada "External Storage"

Klik kat tanda "+" tuh dan boleh pilih untuk buat folder atau add gambar terus. Klo nak transfer gambo klik dekat "From Library"

Then klik kat mana-mana gambo yang nak transfer.. pastu ikut je arahan seterusnya..

Untuk transfer gambar dari iFlash ke PC pulak hanya gunakan kaedah biasa cam guna thumb drive

Kalo berminat boleh contact saya kat no di atas. Pada yang COD saya akan bagi tutorial sekali time anto barang hehe~ Hot Sell nih. Selagi stok masih ada.



♥ Sangkaya AEON Bukit Tinggi Klang


Nowadays eskrem kelapa ni dah jadi fenomena kan? Ramai dah bercakap so membuatkan saya pon nak merasa gak. Sebelum ni ada kawan bagitau dia dah penah try eskrem ni di cawangan Ampang Point, KL. Nak kesana semata nak merasa memang tak la kan. 

Cam biasa kita tanya kat encik serba tau iaitu Mr Gugel. Dok puas gugel pasal eskrem nih. Lack of information sangat. Susah nak dapat info. Tokey kedai sila take note. Laman web tak boleh dibuka. May b under maintenance. Dapat baca citer dari blogger lain yang penah try jer. Tapi semua citer try makan kat area KL. Dari bacaan saya ni gak baru saya tau dia ada cawangan kat AEON Bukit Tinggi, Klang. Tuh pon takde langsung info pasal kedai dia kat Aeon Bukit Tinggi ni kat tingkat mana.. celah mana.. Last-last jumpa gak akaun instagram dia iaitu @sangkayacreamery. Pon takde gak infonyer huhu~

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 4


Klik link di bawah untuk part yang lain

Alhamdulillah dah sampai ke part yang ter-last untuk Holiday Pulau Perhentian kami. Part ni saya nak promot pakcik yang dah bersusah payah menyediakan makanan untuk kami sepanjang kat sana. Kalo kawan-kawan baca dari part 1 dah tau la kan percutian kami ni dah jadi carca marba.. tido tempat lain.. snorkeling ikut pakej lain.. makan kat tempat lain. Tapi alhamdulillah semuanya memuaskan hati.

Sotong dia beso lengan huhu~ baru naik darat siang tadi
Pak cik ni is tukang masak di The Reef Chalet di Pulau Perhentian. The Reef Chalet ni berjiran je dengan The Barat (resort kami). So bila nak makan kami g ke tempat pakcik ni. lebih kurang 50 meter dari bilik. Memula ingat kami akan makan secara buffet cam time kat Pulau Redang lu. But nop! pakcik nih masakkan untuk kami sahaja cam jadi personal chef kami sepanjang kat sana. Memula tuh naik segan gak sebab dia prepare meja untuk kami bertujuh je dan rasa cam menyusahkan pon ada gak huhu~ Mengikut pakej kami dapat makan 2 x sarapan + 2 x lunch + 1 x dinner + 1 x bbq. Alhamdulillah semua sedap-sedap belaka.

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 3


Klik link di bawah untuk part yang lain

Part ketiga ni citer pasal snorkeling pulakss~ yeah! Amat puas hati dengan keadaan laut sepanjang holiday kami ni. Alhamdulillah cuaca amat baik dan mengizinkan kami melihat keunikan alam yang jarang-jarang boleh tengok.

Kalo anda mengambil pekej ke Pulau Perhentian.. kebanyakan pakej hanya menyediakan satu (1) kali trip snorkeling ke tiga (3) destinasi berlainan. So tiga (3) tempat ni memang akan ada ramai orang sebab tempat biasa untuk orang yang amik pakej pergi. Pakej ni pulak kebiasaannya dorang akan bawak pada pagi hari kedua. So hari pertama tuh more free and easy.

Oleh sebab semangat berkobar-kobar pada hari pertama. Bila dah sampai dan dah siap makan tak tau nak buat apa. Kami decide untuk amik satu (1) lagi pakej snorkeling tambahan dari resort. Tapi kena tambah bayaran la. Hubby kata takpe la bukan selalu datang hehe~ saya polo jerrr dah orang nak belanja kan. Jangan banyak songeh hehe~

The Barat Recreational Center  

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 2


Klik link di bawah untuk part yang lain

Untuk part kedua ni saya nak citer pasal penginapan kami lak. Lepas beberapa masalah yang timbul (cam yang saya citer kat Part 1) kami cuma tawakal saja rupa penginapan baru kami ni. Tapi alhamdulillah.... much better !!! love it !!!

The Barat Perhentian Resort
Sebahagian gambar di dalam N3 ini adalah dari laman web 

Followers


up