♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 4


Klik link di bawah untuk part yang lain

Alhamdulillah dah sampai ke part yang ter-last untuk Holiday Pulau Perhentian kami. Part ni saya nak promot pakcik yang dah bersusah payah menyediakan makanan untuk kami sepanjang kat sana. Kalo kawan-kawan baca dari part 1 dah tau la kan percutian kami ni dah jadi carca marba.. tido tempat lain.. snorkeling ikut pakej lain.. makan kat tempat lain. Tapi alhamdulillah semuanya memuaskan hati.

Sotong dia beso lengan huhu~ baru naik darat siang tadi
Pak cik ni is tukang masak di The Reef Chalet di Pulau Perhentian. The Reef Chalet ni berjiran je dengan The Barat (resort kami). So bila nak makan kami g ke tempat pakcik ni. lebih kurang 50 meter dari bilik. Memula ingat kami akan makan secara buffet cam time kat Pulau Redang lu. But nop! pakcik nih masakkan untuk kami sahaja cam jadi personal chef kami sepanjang kat sana. Memula tuh naik segan gak sebab dia prepare meja untuk kami bertujuh je dan rasa cam menyusahkan pon ada gak huhu~ Mengikut pakej kami dapat makan 2 x sarapan + 2 x lunch + 1 x dinner + 1 x bbq. Alhamdulillah semua sedap-sedap belaka.

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 3


Klik link di bawah untuk part yang lain

Part ketiga ni citer pasal snorkeling pulakss~ yeah! Amat puas hati dengan keadaan laut sepanjang holiday kami ni. Alhamdulillah cuaca amat baik dan mengizinkan kami melihat keunikan alam yang jarang-jarang boleh tengok.

Kalo anda mengambil pekej ke Pulau Perhentian.. kebanyakan pakej hanya menyediakan satu (1) kali trip snorkeling ke tiga (3) destinasi berlainan. So tiga (3) tempat ni memang akan ada ramai orang sebab tempat biasa untuk orang yang amik pakej pergi. Pakej ni pulak kebiasaannya dorang akan bawak pada pagi hari kedua. So hari pertama tuh more free and easy.

Oleh sebab semangat berkobar-kobar pada hari pertama. Bila dah sampai dan dah siap makan tak tau nak buat apa. Kami decide untuk amik satu (1) lagi pakej snorkeling tambahan dari resort. Tapi kena tambah bayaran la. Hubby kata takpe la bukan selalu datang hehe~ saya polo jerrr dah orang nak belanja kan. Jangan banyak songeh hehe~

The Barat Recreational Center  

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 2


Klik link di bawah untuk part yang lain

Untuk part kedua ni saya nak citer pasal penginapan kami lak. Lepas beberapa masalah yang timbul (cam yang saya citer kat Part 1) kami cuma tawakal saja rupa penginapan baru kami ni. Tapi alhamdulillah.... much better !!! love it !!!

The Barat Perhentian Resort
Sebahagian gambar di dalam N3 ini adalah dari laman web 

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 1


Pada 24 hingga 26 April 2015 yang lalu.. kami sekeluarga bersama-sama lagi tiga (3) orang rakan bercuti ke Pulau Perhentian, Terengganu. Percutian yang amat menyeronokkan walaupun pada mulanya terjadi perkara-perkara yang mengecewakan kami sedikit tapi alhamdulillah.. mungkin ada kebaikan kami pada masa lalu yang Allah balas dengan membantu kami yang sedang menghadapi masalah pada ketika itu. Nanti saya akan cerita lebih lanjut.

Im so excited. Rasa nak citer macam-macam. Banyak benda nak kongsi. Boleh dikatakan percutian kami kali nih lebih baik dari percutian kami ke Pulau Redang pada dua (2) tahun lepas. Yang tuh boleh baca kat N3 kami ♥ Holiday : Pulau Redang ya. Citer saya ni saya dah bayang nak citer banyak part. Pasal penginapan kami.. Pasal aktiviti.. Pasal makan kami hahaha~ coz there are so many thing yang nak diceritakan. Untuk Part 1 ni saya citer pasal perjalanan kami dan insiden yang berlaku kat kami masa memula kami sampai kat jeti ok.

♥ Drypers Cake From Cute Kiddy Kiddy


Iklan instashop sendiri jap hehe~

Memperkenalkan produk terbaru dari instashop saya iaitu Drypers Cake. Selain tuh kami pon buat baby hamper juga hehe~

Harga mengikut bajet anda

Percuma penghantaran sekitar Klang dan Shah Alam untuk nilai RM50 dan ke atas. Untuk kawasan lain di sekitar Lembah Klang boleh hubungi kami untuk perbincangan lanjut

Kat bawah ni adalah beberapa contoh Drypers Cake dan Hamper Baby dari kami




LIKE FB page kami iaitu Cute Kiddy Kiddy
FOLLOW instagram kami iaitu @cutekiddykiddy
EMAIL kami di cutekiddykiddy@gmail.com



Followers


up