♥ Bye-Bye Pampers

Memang betul.. mengajar anak pompuan untuk off diapers lebih mudah dari anak lelaki (based on my experience) huhu~ Ingat lagi masa kakak dulu dalam seminggu je dah berjaya. No need much training or marah-marah. Just bawak dia ke toilet sejam sekali untuk buang air dan berkurangan selepas beberapa hari sampai la dia boleh rasa dan pergi sendiri. Sama juga dengan buang air besar. Senang sangat.

Adik? huhuhu~ memang amat menguji kesabaran. Berbulan kot. Memang amat mencabar kesabaran la especeli saya nih ha~ huhuhu~ Tapi dari sikap mereka saya belajar kelakuan masing-masing dan cara nak handle mengikut situasi. Parenthood kan? anak kita tak sama ngan anak orang.. masing-masing ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. So kita kena rajin perati dan try apa sahaja kaedah yang kita rasa baik dan berkesan untuk membentuk mereka.

♥ Online Ticket Separuh Akhir Piala AFF Suzuki 2014

Citer pasal Malaysia melangkah ke semi final sure semua orang dah tau kan? Sebelum perlawanan leh tahan la provok dari pihak lawan. Dah tengok video konon-konon iklan promosi dari Fox Sports Malaysia? yang shhhhh~ shhhh~ tuh hihihi~ bila dia wat dikatakan itu hanyalah sebagai perasa penambah kehangatan sebelum perlawanan.. dia tak tau budak multimedia kat Malaysia ni lagi terer mengedit (bak kata Meran). Abih game bila bebudak Malaysia wat parody kata x reti bersyukur la.. asik nak membahan la.. sesama rumpun pon nak mengeji la hmmmm~ 

ok! lupakan seketika tentang tuh.. skang we move forward. Dah beli tiket game perlawanan semi final ahad nih? 

Semalam pihak FAM melalui laman Facebook mereka telah mengeluarkan kenyataan tentang penjualan tiket perlawanan separuh akhir pertama antara Malaysia vs Vietnam.

♥ Putus Terpaksa : Ziana Zain

Tetiba rasa suka lak dengar lagu nih.. tapi persembahan Kak Ziana masa AJL 28 arituh memang meletup kan? Jom layan video saya jumpa kat youtube

♥ Futsal Tonemen : Inter Saga Club

Pada hari Ahad (23.11.2014) semalam telah berlangsung Pertandingan Futsal Antara Kelab-Kelab Saga di KSL Sports (Setapak) atau dahulu dikenali sebagai Centermart Futsal (Setapak). Pertandingan yang melibatkan 7 (tujuh) kelab kereta saga blm ini dianjurkan oleh kelab FLOC (FL Owner Club). Kelab-kelab yang mengambil bahagian selain dari FLOC sebagai penganjur adalah 
  • Prosboc (op kos masuk kalo tak.. takde la saya nak buat N3 ni hehe~)
  • Saga Tegarianz Owner Club (STOC)
  • X-Treme BLM FL Club (X-Treme)
  • Malaysia Saga SV Owners Club (Mysvoc)
  • Saga Stylo Owners Club (Styloc)
  • G.S.O.C (tak jumpa stand for what huhu~)  
Nama pon blog ahli Prosboc op kos la citer dan gambar lebih menjurus kepada kelab kereta saya sahaja hahaha~ Jangan marah haaaaa~

♥ Hari Keluarga Balai Polis Klang : Bowling

Lama rasanya tak join aktiviti-aktiviti sebagai anak polis nih. Dah ada family dan life sendiri terus tak folo ibu saya untuk aktiviti-aktiviti kepolisian nih huhu~ Tapi tetiba arituh ibu saya ajak join Hari keluarga cum Tonemen Bowling anjuran Balai Polis Klang. Satu team kena ada sorang pompuan katanya tapi staff balai takde pompuan yang nak main so dia suruh saya masuk. Saya pon ok jerrrr~ hehehe~

Simple tonemen juz untuk merapatkan silaturrahim antara staff Balai Klang. Tapi hadiah dia memang lain dari yang lain iaitu barang keperluan dapur hahaha~ Ibu saya dapat tepong untuk cabutan bertuah.. saya lak dapat gula untuk penyertaan berpasukan dan sebotol minyak masak untuk hadiah Tempat Kedua kategori individu hehehehe~

Save sikit belanja dapur bulan ni heheheh~
Cam saya kata tadi nothing much yang boleh dikongsi untuk event ni. Event biasa untuk bersuka ria sesama kakitangan Balai Polis Klang.. tapi seronok dan hadiahnya tuh memang satu idea yang bagus untuk digunakan dalam event-event yang diorganise oleh saya pada masa akan datang muahahaha~ Betul gak kata ibu saya dari bagi medal dok leh wat gantung je.. bek bagi barang camni leh wat cekodok ngan bancuh air teh hehehe~

So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. Jap g nak citer pasal tonemen Futsal Intersaga Club dan juga Majlis Graduasi my girl hehe~ XoXo =)

Followers


up