♥ My Not So Little Brother Getting Married Part 2


Klik link di bawah untuk part yang lain

Part 2 ni plak saya nak cerita majlis di sebelah saya pulak. Seminggu lepas majlis di Taiping iaitu pada 19 Disember 2015 berlangsung pula majlis di sebelah saya dengan tema Mint Green. Majlis berlangsung di SMK Sri Andalas.. sekolah lama saya. Pelik lak datang balik sekolah pas 15 tahun tinggal huhu~

Sehari sebelum majlis memang kakak dia ni berkampung je la kat sekolah tu. Uruskan orang pasang pelamin.. org susun kusi meja.. segala macam bagai.


Oleh sebab ni majlis pihak lelaki.. memang mudah la semuanya sebab majlis sehari je. Mudah tak mudah sangat la gak. Yang lebih memudahkan ialah kami menggunakan pakej perkahwinan dari Wawasan Selera Enterprise. Ibu dan ayah saya pilih Pakej Platinum yang menyediakan semua keperluan majlis perkahwinan dari A - Z. Kami cuma sediakan gudis je yang lain dah termasuk dalam pekej. 

♥ Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2015

Hari terakhir di Taiping.. saya dan hubby dah tak senang duduk huhu~ cam status FB saya arituh "badan di Taiping.. hati di Stadium Shah Alam". Alangkah bagus kalo majlis bersanding Delin sama waktu dengan time nikahnya muahaha~ buat awal-awal pagi jam 9.. cepat sikit boleh balik Klang. Tapi apa kejadahnya orang bersanding pepagi buta kan hehe~

Nasib baik kawan opis hubby dah tolong belikan tiket pada hari kami gerak ke Taiping. Pepagi lagi dorang dah beratur. Kalo tak memang tak dapat la tiket sebab dah sold out. Yap tiket bahagian Selangor abih dijual dalam tempoh 3 jam camtuh je huhu~ Nasib baik masih ada rezeki

♥ My Not So Little Brother Getting Married Part 1


Alhamdulillah.. tanggal 11hb Disember 2015 Khalid's Family selamat menerima ahli keluarga baru. Adik ipar pertama saya hehe~ Dan ni satu-satunya menantu ibu ayah saya yang bukan orang jawa muahaha~

10hb Disember saya dah gerak ke Taiping. Nasib baik 11hb tuh Selangor cuti sempena besday Sultan Selangor. Save sikit cuti. Leh cuti lelama belah saya minggu depannya muahaha~ Kami gerak awal ke Taiping sebab adik saya nikah awal pagi esoknya. Kul 9.00 pagi huhu~ biasa la cuti sekolah kan. Tok kadi fully booked. Kita la kena ikut time dia. Tp bagus gak lepas setel nikah pagi tuh kami boleh g jenjalan dan rileks je. Cuma tunggu majlis sanding esoknya dan terus pulang ke Klang.

Kalo kengkawan ingat sabtu tu, 12hb Disember adalah perlawanan akhir Piala Malaysia Selangor vs Kedah. Memang tak la kitorang nak lepaskan peluang nak g tengok kan. Sepuluh tahun kot tunggu nak masuk final. Tiket pon seb bek kawan hubby tolong belikan. Lambat sikit dah sold out dah. So mmg kena plan bebaik perjalanan hari Sabtu tu. Bab ni nanti sya citer kat next N3 hehe~

Sementara tuh jom layan gambo majlis perkahwinan adik saya belah perempuan di Simpang, Taiping. 

♥ Last Update 29 May 2015


Setengah tahun tak berblog huhu~ 

Sejak opis saya block blogspot di opis.. mood nak berblog pon hilang hmmm~ tapi arini bila terbaca balik blog saya ni dan citer-citer yang saya kongsi dalam ni macam sayang lak nak berenti terus. Saya harap sangat agar citer-citer dalam blog di baca oleh anak-anak saya bila dorang dah besar nanti. Citer-citer dalam ni pon memang berkisar pasal dorang. Tau kan perasaan bila kita dok ngan mak bapak kita then bukak album lama tengok gambo kita masa kekecik lu. Gelak sakan bila teringat cerita-cerita lucu yang jadi. Wish my kids can have that too~ Ye lah dulu ada album. Now kang terformat komputer ke henpon ke abih ilang dah semua memory.

So bila pikir balik pasal ni tetiba mood nak berblog pon timbul balik hehe~ hopfuli saya ada masa untuk update selalu. Ekspeceli peristiwa-peristiwa penting dalam hidup saya ni. 

BTW adik lelaki saya pon baru melangsungkan perkawinan bulan doblas arituh. Thats will be a great story untuk diceritakan. Penat bak hang jadi kakak ni. Yang len semua lelaki memang tak amik kesah la bab-bab dekoresen ke apa. Tukang angkat-angkat barang dan jadi orang suruhan boleh la huhu~ Tapi alhamdulillah semuanya dah selesai dan berjalan lancar. Dah dapat sorang adik ipar dah. Alhamdulillah.. will story-story kat next N3 ok

Then saya pon berkesempatan g menonton citer Dilwale lakonan SRK dan Kajol yang tengah top meletop skang ni. Op kos pasal kajol lawa giler kot walaupun usia dan berapa huhu~ I is jeles. Muka dedua langsung tak berubah. Thanks la hubby sebab melayan wife awak ni g tengok citer camni. Dan terima kasih jugak pada pengantin baru Delin & Ecah sebab sudi tolong jagakan anak buah berdua tu si kakak n adik. Citer memang op kos la best kan. Nanti saya review kat next N3 gak k.

So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi. Selamat Tahun Baru 2016 kepada semua pembaca blog saya (ada ke yang sudi baca? hehe~). Diharapkan pada tahun baru ni kita semua diberikan semangat yang baru.. kesabaran yang lebih tinggi.. kehidupan yang lebih baik dan segalanya-galanya yang terbaik di dunia dan bekalan di akhirat.. Hopfuli more N3 in 2016 hehehe~ (tuh saya la tuh) XoXo =)



♥ Sangkaya AEON Bukit Tinggi Klang


Nowadays eskrem kelapa ni dah jadi fenomena kan? Ramai dah bercakap so membuatkan saya pon nak merasa gak. Sebelum ni ada kawan bagitau dia dah penah try eskrem ni di cawangan Ampang Point, KL. Nak kesana semata nak merasa memang tak la kan. 

Cam biasa kita tanya kat encik serba tau iaitu Mr Gugel. Dok puas gugel pasal eskrem nih. Lack of information sangat. Susah nak dapat info. Tokey kedai sila take note. Laman web tak boleh dibuka. May b under maintenance. Dapat baca citer dari blogger lain yang penah try jer. Tapi semua citer try makan kat area KL. Dari bacaan saya ni gak baru saya tau dia ada cawangan kat AEON Bukit Tinggi, Klang. Tuh pon takde langsung info pasal kedai dia kat Aeon Bukit Tinggi ni kat tingkat mana.. celah mana.. Last-last jumpa gak akaun instagram dia iaitu @sangkayacreamery. Pon takde gak infonyer huhu~

Followers


up