♥ Alhamdulillah.. Rezeki Allah SWT

Picture from Baby Center
Alhamdulillah.. mendapat perkhabaran yang menggembirakan hati seorang ibu. Saya disahkan mengandung lagi. Syukur ke hadrat Allah swt. Memang ikut genetik ibu saya kot sebab my baby jarak 3 (tiga) tahun dari kakaknyer. My siblings sumer jarak 3 (tahun) setiap seorang gak. Pandai my mom budget hehehe~

So pasnih ada la topik baru untuk saya bercerita. About my pregnancy. Glad to share my happiness with u ols my blogger fren. Doakan kandungan saya selamat hingga tarikh melahirkan nanti ek. Aminnnn~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Happy Birthday Ibu

Pada tarikh 27hb Disember 2010 genaplah usia my mom yg ke 56 tahun. So as usual kami sambut kecil-kecil la anak beranak. Destinasi sambutan tahun nih ialah di Ayam Penyet AP di Seksyen 7 Shah Alam. Alaa... belakang kedai Jekel yang ngah wat sale tuh hehehe~

Alahamdulillah sumer dapat menjoinkan diri kecuali adik saya yang bawah saya.. dia keje sampai kul 10 malam lak huhuhu~ takde rezeki la ko Eriq. Rezeki ko dapat makan kapkek je la. 

Citer pasal kapkek.. skang nih saya cam lebih suka guna kapkek lam apa-apa majlis yang saya organize. Kalo bilangan orang yang nak makannyer sikit la. Sebab saya rasa labih senang nak amik means tak yah potong-potong segala dan senang nak dibawa. Untuk malam tersebut inilah kapkeknyer...



My mom terharu tengok keknyer hehehe~
My big bro tumpang nyebok
Mari kita lihat apa yang kami lantak malam tuh hingga kekenyangan hehehe~ Semua gambar dikopipes khas dari laman web Ayam Penyet.





Makanannya memang marbeles. Sambal dia very the pedas tapi sodap. Gulai pucuk ubi tuh pon sedap. Harga boleh tahan. Sesuai la kalo nak wat makan-makan family.

To my mum ~~

"Selamat Ulangtahun yang ke 56 Ibu. Semoga Ibu dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang terbaik, dirahmati Allah swt dan sentiasa gembira dalam menjalani kehidupan harian di samping keluarga yang menyayangi Ibu. We love you Ibu. We love you so strong ^_^"


Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata



♥ Cuti-Cuti Malaysia >> Singapore & Melaka :: Part 3

Sekarang sampai la kita ke siri terakhir Cuti-Cuti Malaysia saya nih hehehe~
On da way balik my parents tergerak hati lak nak singgah kampung kat Melaka. Yer lah alang-alang dah satu jalan kan. Saya folo jek sebab memang dah apply cuti sampai ari Rabu [konon-konon nak g tengok bola Malaysia Vs Vietnam].

Sampai di Melaka lam kul 5 petang. Then tetiba tergerak lak hati nak ajak my hubby nek bot. Ala bot kat sungai Melaka yang popular tuh yang kengkadang ada arak orang kawin tuh hehehe~ My hubby tanpa segan silu pon terus setuju. So sempatlah kami menyinggah jap sebelum sampi kampung hehehe~

Tiket nek bot.. RM 10 Dewasa / RM 5 Kanak-Kanak
Gambar-gambar sepanjang kami menyusuri Sungai Melaka menaiki bot ^_^


Wif Ucu
Sukanyerrrr~
My Family
My Baby dok sebok lambai orang kat tepi-tepi sungai tuh



Malam lak pas makan malam kami berjalan-jalan lagi. Kali nih g nek beca ngan Menara Taming Sari lak. Saja bawak my baby jenjalan. Sekarang dia dah keletah dan pandai. So paham la kalo kami bawak dia g jenjalan. Suka sangat.

Tiket nek Menara Taming Sari 

Dapat supper.. best! lam ada kapkek ngan air botol
My baby yang tak reti dok dendiam
Time kami nek nih rasa cam lama lak dia dok kat atas tuh.. may b sebab kami nih last trip. Yer la kami nek tuh kul 11 malam. Dan-dan kami turun je terus tutup hehehe~ Tapi sebenarnya malam masih muda.. Tertarik lak nak nek beca yang bercahaya itu.



Beca skang dah lain dari dulu. Selain dari yang tukang bawaknya muda belia.. dah takde layan lagu tangkap leleh dari Saluran Klasik fm hehe~ skang yang muda-muda nih layan Hitz fm. So sepanjang kami nek tuh memang rancak la lagu-lagunyer hehehe~ Pastuh oleh sebab yang bawaknyer muda-muda belia so sonok la nek becanyer.. laju jek cam masuk Le Tour De Langkawi lak hehe~

Kalo takat-takat atuk saya yang bawak memang saya tak nak nek. Bukan apa rasa kesian sangat tengok dia kayuh beca susah payah. Patut time tua-tua nih duduk berehat di rumah layan cucu huhu~ Cian nyer~

Pas acara jenjalan di Bandar Melaka waktu malam tamat.. kami pon gerak la balik umah makcik. Penat dan nak rehat sebab sok pepagi dah nak balik KL. Enjoy sangat cuti-cuti Malaysia kali nih. Selain sponsored by my father hehehe~ [not fully tau] saya suka sangat bab-bab ngabihkan masa ngan family nih.

Tunggu la next year kalo umo panjang dan rezeki my father and me murah.. insyallah sampai la kami ke negara kanggaroo aka Australia hehehe~
[my father dah soh saving wit maknanya lam 50% konpom la tuh ^_^]

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Cuti-Cuti Malaysia >> Singapore & Melaka :: Part 2

Okeh..perut dah kenyang makan kuih.. baru la leh sambung citer part 2 hehehe~ Skang tiba la masa yang dinanti-nantikan iaitu bergerak menyeberang tambak johor hehehe~ After breakfast kul 9 pagi kami pon nek bas g Singapore. My father amik package siap bas and tiket masuk ke Universal Studio Singapore.

Bagi rakan-rakan yang ingin ke sana jugak.. saya nasihatkan agar menempah tiket secara online atau dari kompeni pelancongan. Ini adalah berdasarkan pada pengalaman rakan-rakan yang walk in or datang sehari awal untuk beli tiket tapi tiket SOLD OUT! Ya.. tiket sold out ye kengkawan.. Dia bukan cam genting yang bukak kaunter tiket sampai malam. Rasanya USS nih ada limit pengunjung setiap hari. Mungkin dia x nak pack sangat orang dalam tuh sebab tempatnya bukan besar sangat pon huhu~

So my father bagi kami ronda-ronda lam tuh sampai kul 4 petang. Then kami berpecah la ikut haluan masing-masing. My bros dah jenjalan lu. Tak sabar nak try sumer permainan katanya. My parents dan kawan-kawannnya dok melepak je jalan slow-slow. Saya and my family pon jalan gak sambil tangkap-tangkap gambo tapi laju skit dari my parents la hehehe~

So enjoy the picts k!

Bergambar di pintu masuk
My baby rileks lu lam stroller
Kat dalam USS
Lori merah jual coklat.. very cute!
Layan my baby men game
USS nih terbahagi kepada beberapa Zone Area. Time saya pergi nih sebenarnya tak complete siap lagi. Ada game nyer tak on pon lagi huhuhu~ Area-area lam USS nih dibahagikan mengikut karakter-karakter dan citer-citer katun popular Universal Studios contohnyer Madagascar, Shrek, Jurassic Park, The Mummy dan sebagainya. Setiap zon nih ada gamenyer tapi memang sikit la.

:: Shrek ::
----------------------

Bergambar depan Umah Shrek
My lovely Mr Shrek ^_^

 :: Jurassic Park ::
----------------------

Bergambar di kaki dinasour

 :: The Mummy ::
----------------------


Nih orang betul ek~~ i loiiikkkkkkkk~ hehehehe
Depan pintu masuk.. tinggi betul patung kat belakang tuh.. 

 :: Far Far Away Castle ::
----------------------





Kami pon ada bergambar ngan karakter-karakter menarik dan kiut miut hehehe~

Kungfu Panda
Apa ntah nama hantunyer.. lupa plak hehe~
Madagascar
Sci Fi City
Rasanya nih Joker Batman tuh.. Tapi tak nampak real sangat la huhuhu~
Awek Road Runner.. beep! beep!
Lain-lain gambar sepanjang kami jalan-jalan kat sana..




Secara keseluruhannya bagi sesapa yang suka jenjalan sambil-sambil amik gamba tuh memang sesuai la. Tapi bagi saya and my hubby yang suka men game nih tempat nih amatlah membosankan. Sebab gamenyer amat sedikit and sebab tuh kena la beratur pepanjang [sebab takde tempat diorang nak g]. Senang cakap ops senang taip lagi best dan berbaloi g Genting huhu~

But my father said USS nih not fully operated yet. Yang kami g nih hanya sebahagian darinya. Yang len masih dalam construction huhuhu~ leh lak camtuh ek.. lum siap dah bukak kat orang huhuhu~

Thats all for now.. nak sambung wat keje lu. Nantikan part yang terakhir citer Cuti-Cuti Malaysia saya nih. Insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

Followers