♥ Dellisya's Annual Concert & Graduation 2012

Seperti sekolah-sekolah yang lain, sekolah kakak pon tak ketinggalan untuk adakan konsert akhir tahun dan graduation day. Sebab kakak baru 4 tahun so belum la grad hihihi~ tapi kakak terlibat dalam dua persembahan tarian.

Sepatutnya hari Sabtu arituh kami anak-beranak dah gerak Permaisuri Resort, Port Dickson untuk bercuti tapi terpaksa tangguh gerak pas even sekolah kakak abih. Memula saya ingatkan event akan start pagi so after event leh shoot terus ke PD tapi rupanya petang. Terpaksa soh my parents g dan check in lu. Dah confirm and inform hotel yang my parents akan check in on behalf of me. Sebab booking atas nama saya. Nasib bek hotel tak banyak songeh and bagi kebenaran. Kalo tak mau malam baru lah boleh masuk hotel.



Majlis yang sepatutnya stat kul 5 petang dah membawak ke pukul 6 petang. Tak tau la apa masalahnya.. may b nak siapkan anak-anak [kita yang anak sorang dua nih pon kengkadang pening apatah lagi cikgu-cikgu yang nak kena handle berpuluh anak-anak yang macam ragam] or may b ada masalah ngan sound system. Ditambah pulak ngan tetiba hujan lebat selebat-lebatnya huhuhu~ Nasib baik saya sampai awal iaitu tetepat kul 5 dapat lah duduk tetengah. Parents lain ada yang kena berdiri pegang payung. Saya tak tau la event untuk tahun-tahun sudah tapi the Principal nampak cam terharu sangat sebab ramai parents yang datang sampai tempat duduk tak cukup. Nampak cam dia hiba sangat huhuhu~ May b before dis sambutan tak segalak dis year huhuhu~

Sebab lambat stat.. lambat jugak la abihnya. Ada sepuluh persembahan kesemuanya dan kakak buat persembahan yang pertama dan kelima. First lagu Taxi [lagu korea] huhuhu~ tak tau la sapa penyanyi asalnya.



Seken song lak lagu Oppa Gangnam Style! hahahah~ kiut sangat!



Dah macam robokop lak dak kakak hihihi~ yg seken song videonyer elok sikit so jom layannnnnn~



Kul 7.30 masih belum abih eventnyer. Time benti rehat jap untuk solat maghrib saya mintak kebenaran cikgu dia untuk bawak kakak balik lu sebab nak g Port Dickson kan. Dah la sengsorang drive nak kesana. Risau lak nak bawak memalam. Highway  PD tuh pon leh tahan gelap memalam huhu~ Hubby pon dah keep calling tanya bila nak gerak. So terpaksa la gerak gak tanpa tunggu event tamat huhu~

Alhamdulillah saya selamat sampai ke Port Dickson lam kul 8 lebih camtuh. Kakak pengsan sepanjang perjalanan. Adik la behave sepanjang saya drive ke sana. Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.


2 comments:

aiN NaJwa said...

waa..suker tgok budak2 kecik wat persembahan..^^

Mr and Mrs Faez said...

to Ain Najwa :

Aah.. kiut sangat kan? hihihi~

Followers