♥ Part Time Maid

 I tot benda nih dah well known seantero dunia huhuhu~ tapi rupanya bila saya up kat FB arituh ramai lak menanya info-info pasal Part Time Maid (PTM) nih. So meh kita berkongsi info.

Sebulan sekali saya akan koling PTM untuk datang kemas umah. Biasa lah kita nih bukan pemalas tapi tak cukup masa hihihi~ Dengan keje dan anak.. dulu ngan kelasnyer lagi.. memang service PTM nih amat-amat diperlukan oleh ibu-ibu yang bz bee cam saya nih huhuhu~

Before dis saya gunakan perkhidmatan PTM dari CLC Pacific Sdn Bhd. Contact Person is Irwan. Boleh dihubungi di talian 017-2338086. Senarai pekej yang disediakan leh tengok kat sini ek. Saya selalu amik pekej ad hoc iaitu yang kira per visit RM60. Untuk 2 jam dan 2 cleaners. Cukup la sebulan sekali.. umah bukan kotor nau pon. Apa kerja yang dorang buat? Keje biasa mengemas umah cam sapu + mop lantai + lap tingkap + basuh bilik air + lap segala bagai meja kusi dll. Lipat baju dorang tak buat hokeh! hahahaha~ [soalan yang paling banyak ditanya oleh kawan-kawan]. Cam umah saya ada 2 ruang tamu + 4 bilik tidur + 4 bilik air [bukan umah saya.. umah gomen huhuh~] memang teramat besar la bagi saya kalo nak menyental sengsorang. So disinilah perkhidmatan mereka amat diperlukan. Dalam masa 2 jam umah akan bersih dan lantai pon akan berkilat hihihi~

Tapi last wik saya tertengok lak satu offer kat MyDeal untuk cleaning services nih [now dah sold out dah huhuhu~] Offer RM45 dari harga sebenar RM60 [memang stendet harga kot.. sumer agensi sama je harga]. Tapi yang nih katanya 3 jam kerja + 1 cleaning staff. Boleh laaaa~ saja nak try service yang baru kan.



Dorang datang kemas umah pada hari kelmarin [Cuti Deepavali]. Selain time management yang sucks skit [janji kul 10.00 pagi alih-alih kul 1.30 baru sampai umah saya.. banyak nau alasannyer.. seb bek saya memang takde plan nak g memana so ok la boleh la bersabar] yang lain sumer tip top. Apa yang lebihnya dorang dari PTM yang saya amik before.. nampak cam lagi bersih yang nih kemas umah saya. Dalam offer kata sorang staff untuk 3 hours kan? tapi may b sebab dah tau lambat dia bagi 2 staff untuk 3 hours tuh. No additional cost. Ok la sejuk sikit hati banyak la benda yang saya leh soh dorang buat muahahaha~ dan dorang buat tanpa banyak songeh.. senyummmmm je~

PTM yang nih gak nampak lebih profesional sikit. Siap bawak Borang Kepuasan Pelanggan lagi untuk saya isi hihihi~ ok la.. yang lambat tuh saya kira halal je la.. sumer saya tick good sebab memang good pon hihihi~ Staff dia pon baik. Yang sorang saya rasa Philippines yang sorang Indon. Yang Philippines tuh tak reti cakap melayu so berabuk speaking ngan saya hahaha~ Yang Indon tuh rasa cam staff baru.. senyap je.. dok tunggu arahan dari Philippines tuh nak buat apa sumer. Masih training kot huhuhu~ Saya pasan gak pas Indon tuh wat keje si Philippines tuh akan datang tengok dan kalo cam tak berapa bersih dia soh Indon tuh bersihkan. 

Tepat 3 jam dorang pon stop dan sememangnya sumer dah siap dibersihkan. Pandai dorang budget time. Time nak balik tuh dah macam Jepon pon ada gak. Si Philippines tuh asik dok tunduk hormat kat saya hahaha~ dari pintu umah sampai ke grill. Asik tanya "everything good? good?" saya jawab yes je la. dan thank you hihihi~

So kesimpulannya.. HIGHLY RECOMMENDED! pada yang berdekatan dan di dalam kawasaan tanah jajahan syarikat nih leh la try call untuk tanya pasal service. No contact ada kat atas dan kat bawah nih. Saya pon akan panggil dorang lagi next month.



Selamat mencuba yer.....


4 comments:

sya_ira said...

Salam..
Diorg dtg 3jam tu utk rm45.00 ker??

Mr and Mrs Faez said...

sya_ira :

aah. tapi nih harga promo kat MyDeal. Harga sebenar RM60

SURIA AMANDA said...

kalau rumah kat Seremban dia leh provide ke?hehehe...i follow you...

Mr and Mrs Faez said...

Suria Amanda:

Tak pasti lak saya. Tapi biasanya dorg tak g jejauh. Dalam kawasan yang dorg cover je. Tp boleh jer try call tanya =D

Followers


up