♥ Happy New Year

Selamat Tahun baru 2010





Cepat sungguh masa berlalu. Tahun 2010 dah menjelang tiba. Banyak perkara suka dan duka berlaku sepanjang tahun. Tapi setiap perkara yang terjadi ada hikmahnyer dan mematangkan kita sebagai insan di muka bumi.

Tahun pertama Dellisya penuh dengan pengalaman-pengalaman menarik. Orang kata tahun pertama bayi adalah masa yang paling indah tetapi amat singkat. Pada tahun pertama ini lah anak kita akan belajar bermacam-macam perkara untuk diaplikasi dalam tahun-tahun mendatang dalam hidupnyer. Belajar meniarap, merangkak, duduk, bertatih, berjalan, makan, bermain dan bermacam-macam lagi. Namun semua perkara indah tersebut hanya dalam satu tahun. Pada tahun-tahun selepas ini kita sebagai ibu akan selalu terkenang pengalaman-pengalaman manis melihat anak kita membesar.

I want my baby grown up as a luvly girl.. have a wonderful life.. happy in whatever she doing.. love her parents and family very much.. be a nice and good girl to parents, family, people, country and God as well as enjoy her life.. but until the end of my life.. she always be my little girl that i love so much.. FOREVER..

 
  Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata




♥ My Lovely Baby With Pacifier Contest

Tengah dok sebok melihat perkembangan Cafe dan Kebun di FB [sambil meneman hubby tgk game Chelsea huhu] terajin lak nak mengjoin satu contest yang diorganize oleh Mummy Hawa.

Memula tgk banner contest nih nak tergelak pon ada hehehe~ veri cute lorr pacifiernyer. Tak dapat kat Malaysia nih. Kena beli kat luar negara huhuhu~ Terus terbantut nak dapatkan satu untuk Dellisya.

Back to contest.. so Contest Mummy Hawa nih ialah...

 "My Lovely Baby With Pacifier Contest"


Syarat penyertaan leh refer kat sini ek

Sebenarnya Dellisya amat la jarang guna pacifier. Stat umo 6 bulan dah jarang melekat kat mulut [sbb my Mum dah marah.. katanyer kang susah nak benti huhuhu~] Pacifier pon bukan la barang terpenting yang perlu ada untuk anak dara saya tuh. Yang penting kena ada air masak. Tapi pacifiernyer bagi gak la.. ikut la mood dia nak ke tak hehehe~

Ini lah gambar Dellisya.. rasanyer time nih umo dia 3 or 4 bulan camtuh la..



Nama cam dalam MyKid :Nur Faeeza Dellisya Binti Mohd Faez
Tarikh lahir kat spital : 13 Oktober 2008
Umur pada masa mama saya ngah wat N3 nih : 1 Tahun 2 Bulan

Banner contest dah ditepek kat tepi tuh dan blog Mummy Hawa telah dilinkkan di Blog List Ibu-Ibu. Penaja pula iaitu Mama Jiwa Tulip telah dilink kan di Blog list Ibu Stuff di bawahnyer ek.

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata



♥ We @ Johor Bahru


Congratz to my cousin.. Faizul aka Ijoy yang dah selamat menikahi gadis pilihannya malam tadi. Today suppose be their weds belah pompuan tapi tak dapat lak nk g [walaupun dah sampai simpang nak masuk kampung umah pompuan tuh] sbb nak kena pick up my father kat Stesen keretapi JB. Ingatkan sempat nak g umah pengantin pompuan lu. But biasa la kalo dah ngantor pengantin.. time management mesti ada lari punyer. Lagipon x sampai hati lak nak biar my father tunggu lelama kat stesen ketapi tuh. Dah la perjalanan amik masa 8 jam lebih ok! [6.00 pg hingga 2.30 ptg erk! opis hour] mesti dia penat. So kami g amik my father pastuh terus balik hotel. Bagi my father rehat lu.

Malam kang pas anto my father g umah moklong saya.. kul 9.30 nak gerak g Danga Bay. Jumpa geng2 Prosboc Johor. Very thankful to dorang coz sanggup jadi GPS peribadi and siap eskot kami ke Stesen Keretapi sbb tak tau jalan huhuhu~ [Saya las g JB 5 tahun yang lalu.. my hubby? x penah g JB langsung.. lagi haru huhuhu]

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata




♥ Beruk Oh Beruk - Part 2

Ini adalah sambungan dari cerita Beruk Oh Beruk - Part 1

Hmmm~ seperti yang telah dijangka.. beruk saya masih lagi tidak dapat dikenalpasti sehingga ke hari ini. Bagi mengelakkan beruk saya disalahguna oleh orang yang tak bertanggungjawab..
[bukan nak menuduh tapi kalo hp nokia 2200 tuh leh jumpa x kan la beruk saya xleh jumpa lak kan?]
Oleh kerana masa menunggu selama 5 hari telah abis.. hubby dengan bangganyer telah memotong line beruk saya itu huhuhuhu~


Tapi digantikan dengan beruk baru yahoooooooo!!!! Hahaha~ skang saya telah menjadi warga Maxis.


Hubby still proceed guna beruk celcom sebab kat tempat dia line x probs. Tapi kat tempat saya walaupun opis ngan menara Celcom kat Jalan Tun Razak tuh hanya sekangkang beruk.. tapi linenyer amat azab yek kawan-kawan. Kalo ujan lagi la azaaabbbbbbb~ [cam astro lak dia].

Skang saya memang tak letak harapan lagi la nak jumpa beruk lama saya tuh. Kalo ada orang amik.. saya halalkan je la. Kalo masih lagi kat bawah rel LRT tuh.. biarlah dia bersemadi dengan aman.

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update pasal beruk Maxis saya nih ek. Skang masih lagi dalam tempoh 7 hari percubaan hehehehe. Tata


Followers