♥ Pengasuh Makin Jauh Dan Makin Tinggi

Mulai 12hb Doblas yang lalu.. pengasuh kakak dan adik dah berpindah kuar dari kuarters kat DTHO. Pindah kat area Keramat gak kat Bukit Baru tapi maknanyer dah makin jauh + kena awal lagi kuar umah + pening pk camner nak nganto dua beradik tuh huhuhu~

Pengasuh dorang pindah kat Apartment Bukit Baru. Kat area-area banglo tuh tapiiiiiiiiii~~~ parking memang la masalah paling beso dan umah pengasuh dorang kat tingkat 17! azab! hahaha~ naya kalo lip rosak huhuhu~ Hari pertama anta arituh seb bek kami cuti [rujuk N3 sebelum nih]. Semalam seken day saya tak g kelas [sebab nak ngabihkan dokumentasi present petang nih ngan nak tengok Cinta Elysa akhir] but today saya kena g kelas. Maknanyer petang kang hubby amik dorang nek moto la huhuhu~

Kalo dulu dekat.. saya tak kesah sangat. Tapi nih dah jauh riso gak. Kakak lak men peluk jek ayahnyer kat belakang. Si adik lak hubby letak lam carrier sangkut kat depan. Aduhhh~ seram bila pikirkannyer. Dah la jalan bersimpang siur.. Tapi nak buat camner kan? huhu~ Cecepat la abih kelas next wik.. pastuh dah takde kelas leh amik adik beradik nih nek keta. Selamat skit.

Skang nih pon schedule kami pepagi dah berubah. Kalo lu saya bwk adik nek keta.. hubby lak bawak kakak nek moto [dia takmoh nek keta.. nak nek moto ngan ayahnyer] pastuh sesama anta anak kat umah pengasuh. Kuar umah kul 7.30 pagi pon takde hal. Skang saya kena paking lu keta kat opis, pastuh nek moto ngan hubby anto anak-anak. Pastuh hubby anto balik saya kat opis b4 dia gerak g Shah Alam. Memang kul 7 pagi dah kena kuar umah kalo tak memang lambat la. 

Skang nih ngah usaha nak mencarik pengasuh baru. Try tanya staf-staf opis, mintak tolong dorang carikan.. try gak tanya memember yang mak dorang mengasuh budak gak tapi lum konpom.. try gak carik tadika untuk kakak tahun depan but sumer dah penuh.. yang ada pon yuran beriban-riban tak mampu dibayar oleh saya yang gaji seadanya nih. Ukur baju di badan sendiri yer tak? Tepuk dada tanya purse.

So wat masa skang kena la tabahkan diri dengan apa yang ada. Dari takde pengasuh langsung kan? Lagi haru! terpaksa la impot adik tolong jaga bebudak nih. Seb bek gak ada dia.. time emergency tuh leh la tolong-tolong jaga. Dah la pengasuh anak-anak saya skang nih selalu gak cuti huhu~ tuh pon masalah gak. Nih dia nak cuti dari Jumaat 16hb Doblas sampai selasa 20hb Doblas. Nak balik kampung. Saya paham la sebab ngah cuti sekolah kan. So redha je la.

Nih pon ngah tungguh hubby dapat tak cuti ari senin or selasa next wik. Kalo dia cuti ari selasa so saya cuti ari senin. Hari Jumaat tuh tak kesah sangat sebab tengahari rehat lama so saya leh balik tengok anak-anak. 

Adehhh laaaaa~ demi anak-anak.




2 comments:

notti netti said...

kesiaaannn...nangis2 aku baca entry ko...

Mr and Mrs Faez said...

Oooo.. patut la ko nampak sedih kat kelas semalam hihihi~

Followers


up