♥ LRT3 On Its Way.. Weeehoooo !!!

Mula-mula hanya sekadar khabar angin. Dari saya memula pasang niat nak beli rumah di Klang beberapa tahun dulu hingga sekarang baru lah nampak memang ia akan menjadi realiti. In sya Allah.. Sebab pembinaan depoh terakhir telah mula dijalankan. Depoh tersebut terletak betul-betul di seberang jalan masuk ke rumah saya iaitu Bandar Parklands, Klang.

Segala maklumat berkaitan LRT3 ni boleh didapati di laman web LRT3. LRT3 ini adalah sebuah lagi projek di bawah Prasarana Malaysia Berhad yang menghubungkan Bandar Utama ke Johan Setia, Klang. Jom tengok brochure berkaitan projek ni.



Laluan LRT3 ini akan menghubungkan beberapa stesen pertukaran bagi memudahkan penumpang untuk bertukar ke laluan yang lain iaitu :
Stesen Bandar Utama - menghubungkan LRT3 dengan MRT Sungai Buloh - Kajang
Stesen Glenmarie - menghubungkan LRT3 dengan LRT Laluan Kelana Jaya 
Stesen Klang - menghubungkan LRT3 dengan KTM Komuter Laluan Pelabuhan Klang

In sya Allah apabila siap nanti (dijangka pada tahun 2020), ia sememangnya amat memudahkan perjalanan penumpang-penumpang di Lembah Klang tanpa memerlukan KL Sentral menjadi penyambung laluan utama. Yang penting dah terbayang g Ikea Damansara naik LRT3 je muahahaha~



Dijangka siap pada tahun 2020 - 3 tahun sahaja lagi
Pembinaan depoh akhir sedang giat dijalankan. Bertabah lah warga Sijangkang dan selaluan dengannya huhu~
Dan ini bermakna berita baik kepada pembeli-pembeli Rumah SelangorKu di area tersebut. In sya Allah dengan adanya LRT3 ini dan juga Pusat Beli Belah KSL yang juga sedang dalam proses pembinaan.. bermakna kawasan perumahan di sekitar tersebut adalah amat berbaloi untuk dibeli dan dibuat pelaburan.

Untuk makluman anda semua, selain dari Pangsapuri Azaria dan Asteria yang telah siap dibina (telah saya ceritakan di sini) - masih belum diduduki sebab belum ada CF rasanya.. saya baru nampak pemaju ada up lagi satu iklan Rumah Selangorku yang bernama Aronia siap dengan kemudahan kolam renang. Fuh! Harga bermula dari RM250,000.00. 


Cam biasa Rumah SelangorKu ini dikawal pembeliannya. Sila lah lihat syarat-syarat dan butiran lanjut di laman web LPHS atau boleh hubungi no yang tertera untuk malumat lanjut - 03 33243255 (nombor telefon pemaju - WCT Land Sales Office)

Cara-cara memohon Rumah SelangorKu berdasarkan pengalaman saya yang lepas boleh dibaca di sini. Nanti kalo ada masa saya g amik gambo dua (2) pangsapuri yang dah siap tu untuk tatapan mata anda semua. Pada yang berjaya memiliki.. tahniah diucapkan. Pada yang masih belum berjaya in sya Allah mungkin rezeki anda pula selepas ini.

So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)


0 comments:

Followers