♥ Upin & Ipin

Citer lama dah tapi baru arinih nak post hihihi~ Arituh saya dan hubby bawa anak-anak ke Space U8, Bukit Jelutong Shah Alam. Ada event Ceria Cuti Sekolah Bersama Upin & Ipin. Memang ngah ada kat area Shah Alam on dat day so alang-alang tuh singgah la jap sebab my girl memang minat ngan watak katun nih. Bagi je la episod keberapa.. sumer dialog dia hafal.. ulang  la berapa banyak kali pon citer dia kat tv.. tetap gak tengok. So memang dia happy sangat la bila kami bawak dia g event nih.

Gambar dari laman web Kelab Upin & Ipin
Dari jauh dah nampak belon bentuk upin ipin kat depan mall tuh cam gambo yang kat atas nih. Apa lagi kakak yang dah nampak terus la cam cacing kepanasan dah tak leh dok diam. Sebok ajak ayah dia g hihihi~ dia tak tau yang kami memang nak bawak dia g situ. Bila dah sampai dia very eksaited la. Yang parah op kos la my hubby hahaha~ nak patung upin ipin la.. nak gambo ngan upin ipin la.. nak itu nak ini huhuhu~ but as usual ayahnyer soh kakak pilih satu jek dari ol da merchandise upin ipin yang ada kat situ. Banyak memang la banyak.. kalo dilayan memang penuh barang upin ipin je la kat umah nanti. So kakak pilih nak patung. Ayahnyer soh pilih nak patung upin or ipin coz dedua patung dijual separately. Tapi kakak pandai.. dah ready ngan alasan dia.. dia cakap ngan ayah dia nak dedua tapi bukan untuk dia je.. satu untuk kakak.. satu untuk adik katanya hihihi~

Walaupun saya tau takde maknanya dia nak bagi kat adik dia dan adiknyer pon mana lah reti men patung lagi.. but my hubby belikan gak la dedua. Beronok-ronok dia. Tang-tang tuh la nak bukak plastik nak kelek patung-patung tuh huhuhu~ Tak nyempat sampai umah. Kat event tuh gak ada booth untuk jadi member Kelab Upin & Ipin. Bayaran RM15 sahaja. Saya pon daftarkan lah kakak sebab memang dia minat sangat ngan katun nih. Dapat free botol air dan potongan 10% untuk merchandise Upin & Ipin. So ayah beli patung dapat diskaun la hihihi~ Nih la kad keahliannyer..



Dah puas berjalan dan cuci-cuci mata ngan barang-barang Upin & Ipin.. lastly kami amik gambo la ngan watak katun tuh. Kena bayo okehhhhh~ Suppose RM10 tapi sebab ada kad kan so juz bayo RM8 huhuhu~ Takpe la layankan je la anak dara nih. Nih la gambo kami sekeluarga ^___^




Dan nih lak barangan Upin & Ipin yang berjaya dibawak balik ke rumah huhuhu~ Lupa lak gambo tuh dibagi skali ngan frame. Cute sangat wat kenangan hihihi~


Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata


1 comments:

chekpid said...

ala comelnya, anak beranak beronok2 di situ...

Followers


up