♥ Dellisya Dalam Majalah Pa&Ma Bulan Mei 2011

Lama dah anta.. rasa ada la lam setahun lepas.. baru nih kuar majalah.. memula ingat memang dah takde rezeki la kot sebab lama sangat.. alih-alih harinih tengah sonok belek-belek majalah Pa&Ma tertengok lak gambo minah nih..

"Seperti penah kulihat gambar ini.. tapi di mana yaaaaaaa!~"


Gambo nih amik masa my baby umo lam 3 bulan camtuh.. anta time dia umo setahun lebih.. umo dua tahun lebih baru kuar huhuhu~ lama gilesssss~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata
x

♥ Aktiviti Waktu Petang Pada Hujung Minggu

Setiap ujong minggu kalo ada kat umah nih la xtvt yang wajib dilakukan. Kalo kami terlupa [or wat-wat lupa] my baby mesti akan ingatkan huhuhu~ Nak tau apa xtvtnya? Tadaaaaaaaaaaaaaaa~


Mandi kolam hehehe~ Walaupun umah kat tingkat 11 tapi still ada kolam renang kelasssssss githu hehehe~ Op kos yang wajib meneman my baby mesti la my hubby.. dia je yang rajin melayan.. sebab kalo dah mandi kolam nih alamatnyer my hubby kena mandi sama la.. kalo tak masuk kolam pon konpom basah lencun gak sebab kena siram ngan my baby.. so dia kata alang-alang dah basah bek mandi terus kan? Alaaaaasaaannnnnn~ [nampak cam my hubby yang beria nak mandi.. my baby jadi pengkaber line jek tuh huhuhu~]

Slalu amik masa lam sejam la gak diorang nih berkubang. Siap bukak kedai salon rambut lagi.. cuci-cuci rambut segala.. jadi amoi salon lak my hubby nih huhuh~ Bio la asal both of my love nih happy..

Penuh ngan ayahnyer jek!

Kame.. hame.. haaaaaaaaa~

Thats all for now.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Pregnancy Checkup Week 22

www.babycenter.com

Harinih saya g check up lagi heheh~ tapi kali ini berseorangan sebab my hubby ada keje yang perlu diselesaikan. Takpe la. Seb bek gak dia tak ikut sekali tadi sebab harinih lambat lak abih sebab banyak benda lak yang nak kena wat. sampai klinik dalam kul 9 pagi abih lam kul 12 tengahari.

Selalu g chekap hanya jumpa nurse yang bertugas jek.. tapi kali nih nak kena jumpa doktor, pastuh amik darah kat RSAT, pastuh g klinik gigi pastuh datang klinik balik anto result darah. Seb bek tergerak hati nak bawak moto je arinih so senang je la paking. Main cilok-cilok pastuh sukati mak bapak saya je nak paking kat mana-mana hehehe~

Alhamdulillah sumer normal.. sumer ok.. baby pon ok.. jantung dia bukan men laju lagi. Pelepap.. pelepap.. pelepap.. bunyiknyer heheh~ cuma yang tak berapa best dilihat ialah berat saya bertambah 1.4 kg? whattttt!!!!! huhuhu~ banyaknyer~~~~

Sebelum nih nek 500g jek.. nih dlm sebulan nek 2 X ganda. Normal ke tuh ek? Takmoh minum air gula huhuhu~ May b nih sumer sebab time ngandung nih feberet food saya ialah coklat [x kira coklat apa asal coklat] + minuman feberet ialah air A&W kot huhuu~ Tapi nurse pon takde tego apa2.. kata saya overweight ke apa ke.. normal la kot huhuhu~

So next TCA ialah pada 25hb Mei 2011. Bagus la tiap kali TCA time hari gaji hehehe~

Thats all for now.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Melawat Jiran Tapi Tak Bagi Masuk Umah Dia

Huhuhu~ penah tak anda g umah jiran tapi dia x bagi masuk umah? nak borak kat pago jer? Yer saya juga terkena tapi saya okeh jek.. takde hal. Nak tau sapa jiran saya yang ada umah banglo lam shopping kompleks tuh? Dia nih la..


Hehehe~ saya berjiran tau ngan bebudak AF nih. Umah saya ngan umah dorang x jauh. Tak sampai pon 90 marhalah. Jalan kaki pon boleh tapi penat la huhuhu~

Dat day saya dah janji ngan my baby nak bawak dia jenjalan nek beskal kat Tasik Keramat. Alkisahnyer hujan la plak. Tak nak menghampakan my baby kami bawak la dia g Jusco AU2 Setiawangsa. Niat di hati nak bawak dia nek keta budak-budak tuh [yang mungkin menjadi besday present dia pada tahun neh.. jgn bgtau my baby tau.. nih rahsia!]. Memula memang tak terniat pon nak g jengah umah kaca tuh. Betul! huhuhu~ Tapi alang-alang dah sampai kan.. g la tengok jap [hahaha~ poyo!]

Time kami sampai tuh Pak Nil ngah shooting. Untuk diari AF kot kat dalam umah tuh. Student dia pon takde. Then kami pon g la makan kat fudkot tuh dulu. Dah abih makan nak g kat tempat men keta tuh tengok Pak Nil dah dok luar ngah melayan peminat-peminatnya yang nak amik gambo. Saya memang ngaku saya memang minat Pak Nil okeh. So mencuba la nak amik gambo ngan perut memboyot dan bawak my baby sebagai pengkaber line. My hubby lak jadi potograper hehe~

Akhirnya dapat gak bergambo ngan bersalam ngan dia. Dia ok tak sombong.. berbaris la satu batalion orang pon kat situ.. kalo kena time free dia memang dia layan. Kalo dah dia ada hal nak buat camaner kan.

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Procc Cup 2011


Pada 2 April 2011 bertempat di Padang Proton, Shah Alam telah dianjurkan satu pertandingan menyepak bola masuk gol 9 sebelah. Pertandingan nih dianjurkan oleh Kelab Procc. Kelab Procc nih ialah kelab keta yang boleh dijoin oleh sumer keta poton x kira jenis dan jantinanya. Asal keluaran proton sure leh join. Waja, wira, saga sumerlah. Tak macam kelab keta saya yang hanya dijoin oleh keta saga dan adik beradiknyer sahaj termasuk FL, SE dan 1.6. Teksi saga pon ada tau hehehe~

K berbalik pada citer N3 nih, so kelab keta kami Prosboc telah dijemput la untuk menyertai pertandingan menyepak bola neh. Walaupun dah banyak kali dianjurkan, nih la kali pertama kelab keta kami join. Saja nak have fun and carik pengalaman. Asik join tonemen futsal je kan. Sesekali kasi itam sikit kulit yang tak berapa nak cerah tuh [bukan saya ek..].

So dengan memasing muka payah nak bangun pagi berkumpul la di petronas tepi highway tuh kul 8. Janji lam FB kul 7.30 huhuhu~ Kul 8 lbh gak la baru gerak. Dan seperti biasa pihak penganjur pon stat lambat. Dalam surat taip stat kul 9 alih-alih kul 10 lebih gak start dengan rasminya.

Team kami diundi bersama dengan kelab Procc B, Gagasan FC dan MyManUtd FC dalam kumpulan D. Kami menang 2 game kalah 1 game. Ngan sapa? x len dan x bukan dengan MyManUtd FC. Alasan kalah? sebab kebanyakan pemain adalah penyokong tegar pasukan MUntut.. so dorang x sampai hati nak kalah kan pasukan neh. Ceh! alasan!


Tapi kira ok lah 1st percubaan tanpa apa-apa training dan friendly yang dibatalkan pada saat-saat akhir, tetap gak dapat g suku akhir. Kat suku akhir kami lawan ngan team Weng-Weng FC. Sesuai dengan nama tersebut, kami pon tanpa diduga telah memenangi perlawanan tersebut. May b sebab pihak lawan tengah weng time tuh hehehe~

Yes! Berjaya! Tak sangka dapat masuk semi final. Masuk semi final confirm dapat adiah dan confirm juga dapat duit hehehe~ Setelah seharian berpenat lelah.. nasib tak berapa nak menyebelahi kami. Kami cuma dapat tempat ke-4. Tapi kira oklah dari 15 pasukan yang bertanding. Tuh belum ada training tuh.. kalo cukup training segala insyallah mesti dapat masuk final huhuhu~ yo yo o jek!

Kira-kira kul 4 petang gak la abih segalanya. Sesi penyampaian adiah dia pon very the simple. Yer lah orang dah penat kan. Yang tinggal pon cuma pasukan-pasukan yang masuk semi final jek. Pasukan len dah belah awal-awal.

Nih la gambo team kami. Yang penting pengurusnya okeh! very berdedikasi dan bermotivasi tinggi. Sapa? SAYA lah hehehe~ Terima kasih gak diucapkan kepada hubby tersayang yang telah dilantik sebagai pembuat air pada hari tersebut hehe~ [takkan nak soh orang len lak kan.. mampus dorang x nak buat.. pemalas tul dorang neh hehehe~]

Team Prosboc

Pembuat air bergambar kenang-kenangan ngan pengurus pasukan

Insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Merong Mahawangsa Preview


Salam.. N3 pertama hari nih berkenaan citer Merong Mahawangsa. Cam yg saya bgtau sebelum ni saya nak g tengok citer nih ngan hubby kan? Unfortunately saya hanya g bertemankan my baby jek huhuhu~ Apa nak buat tiket dah beli takkan nak bio je kan. Dah la mahal sebab saya amik seat yang cam sofa tuh huhuhu~

Hubby last minit ada orang panggil men bola sepak pantai lak. Dia pon serba salah tapi xpe la lagipun dah lama dia x men bola sepak pantai. Asik men futsal jek kan. Dia pon cam x caya jek saya nak g berdua jek ngan my baby. Dia takut my baby buat hal kot. Dah la ngah ngandung huhuu~

So saya gigihkan gak drive moto.. [bawak moto okeh sebab hubby bawak keta g Morib] g Wangsa Walk. Hehehe gagah nek moto sebab dekat jek ngan umah. Ada la lam 5 minit. Saya sampai tepat-tepat time wayang nak stat. So takde la menunggu lama. Kalo tak mau untung TGV tuh sebab saya kena borong abih cikedis dia [untuk my baby la huhuhu~]

Sebelum start kami pon snap-snap gambo dulu. Pakai kamera henpon jek..

Bergambo sebelum masuk

My baby wif cikedisnyer

Pas tengok citer neh.. saya rasa ok la ngan budget yang ada. Nih pon dah kira gempak nih kalo nak banding ngan citer lanun hollywood tuh. Tapi biasa la citer dia cam berada dalam dunianyer sendiri. Maksudnyer memang tak nampak real sangat and cam ada kat lokasi je. Tapi bab gaduh-gaduh.. tetak-tetak memang real. Darah-darah tersembur tuh memang cun. Kira ngeri la gak. Gaduh pon memang cam gaduh bebetul.

Pastuh dia cam memang fokus on merong time nak lawan garuda kat pulau dia jek. Time kat china, india, rome, time cinta cintun tuh.. sumer cam nak cepat abih.. may be sebab duration dia limit sangat kot. Pastuh yang kapalnyer lum cukup meyakinkan. Yerlah takkan dari china nak datang ke sini kapal ciput cam tuh jek. Kalo nak banding ngan citer lanun luar negara tuh memang jauh beza la.. nampak cam sampan bukan kapal huhuhu~

But overall memang best. Best melayan kecantikan pemandangan dalam citer nih dan juga teknik CGI. Dari 5 bintang saya bagi 3 la. Berbaloi g tengok dan sokong filem Malaysia hehehe~

Insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Dah Sebulan Tak Jengok

Muahahaha~ last post 13hb bulan lepas okehhh~ Dah sebulan tak berhapdet blog neh.. seb bek x sampai bersawang segala. Cuma berabuk je la. Takpe leh sapu pastuh lap-lap sesikit jek.

Alhamdulillah dah tamat segala perit jerit dan kepayahan untuk semester ini. Cuma menunggu final exam jek huhu~ Tuh yang sampai x sempat nak jengok blog tuh. Dis wik yang paling bz. Hari-hari present hari-hari hantar final projek. Minggu neh minggu bercakap je la. Tak githu kawan segrup ku Notty Netty?

Banyak benda tertangguh nak citer nih.. tapi sumer dah basi la. Citer pasal Merong Mahawangsa.. citer pasal bola.. citer pasal melawat umah jiran tapi dia tak bagi masuk.. jumpa kat luar jek. Sadis tul.

So dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim.. saya mengisytiharkan bahawasanya maraton menaip N3 blog bermula skang.. yahoooo!!!
[nampak sangat kat opis xde keje kan? hehehe~]


Followers