♥ Kakak New Gadget

 Nak dijadikan citer arituh Ipod kakak hilang dari pandangan huhuhu~ puas dah cari tapi tak jumpa.. dah lah sebelum tuh dok jalan sakan berholiday ke sana ke mari.. dat time baru balik dari Melaka attend wedding member cam yang saya citer kat sini dan sini.. so pale otak dah terpikir la may be benda tuh tertinggal.. tercicir atau segala ter yang len la huhuhu~ sayangnyaaaaaaaa~ Sebab Ipod tuh kan spesel skit sebab ada ukiran nama kakak kat belakang dia cam saya penah citer dulu huhuhu~

Kendian nak dijadikan citer.. Apple lak kuar Mini Ipad dia.. ikutkan hati takmoh belikan dah tapi biasa la kalo dah takde benda nak buat dia leka.. henpon ibu ayah dia lah jadi sasaran. Dah la memang smartphone cepat abih battery. Ditambah dengan godekan si kakak lagi cepat la bateri habih huhuhu~ So dat ayah bagi satu chance pada kakak untuk dapat gadget baru which is op kos her Ipad Mini.




 Before dat the plan is nak cari Galaxy Tab yang memurah je untuk dia. Tapi harga seken pon leh dapat Ipad Mini yang baru so memang ke Ipad Mini gak la belinya. Kami beli kat Machine Mid Valley. Nih pon ada citer gak hahaha~ memula g Machine MV beratur punya la panjang huhuhu~ then kami cuba la nasib kat Machines The Garden's sebab nak g Maxis skali tuka plan untuk phone hubby cam yang saya dah citer kat sini

 Sampai kat sana saya dok tunggu turn kat Maxis.. hubby and my fren g jengah kat Machines rupanya Ipad Mini dah abih stok. Patutla punya panjang beratur kat Machines MV tadi huhuhu~ Nak tak nak my hubby and my fren patah balik la ke MV try our luck. Saya lak stuck kat Maxis [tak tau la apa punya lembap Maxis The Garden's nih huhuhu~]. Sejam lebih saya tunggu hokeh staff nak panggil. Sambil nunggu tuh dok wazap ngan my hubby untuk tau situasi semasa huhuhu~ Lagi 10 orang.. lagi 5 orang.. lagi 2 orang.. Hubby siap jokes lagi agaknya beratur panjang-panjang tapi sampai turn dia kaunter kata abih hahahah~ Seb bek dia ngan my fren so takde la dia boring sangat beratur menunggu kan hihi~ Yang boringnyer saya.. dok nunggu berjam tak panggil-panggil lagi g kaunter.. hangennnnn sungguhhh!

 Pastuh dia dok senyap.. wazap pon tak balas.. saya dok tertanya la dia nih dapat ke tak.. sonyappppp joooo~ huhuhu~ Tetiba my girl tepuk bahu dari belakang sambil tunjuk beg plastik gambo epal tak abih makan.. yeay! dapat akhirnya muahahahah~ [ibu lak terlebih excited huhuhu~]. Memang amat comel.. kecik je and the best part is me and my fren dapat warna putih.. hoyeh! But the bad part is.. saya masih di Maxis tunggu nombor dipanggil cet!

 Tak berapa lama pastuh urusan saya kat Maxis selesai. Tunggu nak berejam.. kat kaunter tak sampai 15 minit pon huhuhuhu~ Seb bek ada Ipad Mini [kakak] pengubat duka lara muahahaha~ Thanks hubby.. eh eh thanks ayah hihihihi~



 Walaupun hak milik kakak [katanyerrrr~] tapi ibu la yang beria letak macam-macam benda kat Ipad tuh muahaha~ pinky harussss! Kakak pon suka.. ibu lagiiiiiii suka hihihihi~ 

Nak dijadikan citer lak selang seminggu kot dari hari beli Ipad tuh.. Ipod kakak telah dijumpai kembali huhuhu~ Jumla lam beg plastik bersama mainan-mainan dia yang laian.. yang diletakkan dalam beg pink yang selalu dia buat main mak-mak g pasar dan diletakkan pula di dalam laci di ruang tamu kedua yang kami jarang lepak situ huhuhu~ Leh bayangkan betapa terpencilnya tempat yang dia letak Ipod dia tuh? Patut la bila kami tanya mana Ipod dia asik jawab "kakak letak lam beg pink".. yang beg pink tuh dah betul la tapi bila tanya mana beg pink terus senyap hmmmm~

Kakak.. Kakak.. seb bek dah beli Ipad muahahaha~ kalo tak takde rizen la ibu nak soh ayah belikan hihihihi~ Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.


0 comments:

Followers