♥ Shopping Tupperware

Cam biasa.. kalo hari gaji je mesti ada orang menjual kat bawah.. kalo ada orang menjual kat bawah mesti time gaji huhuhu~ So sebab harinih hari gaji untuk orang gomen.. ada la orang menjual barang kat bawah. Barang yang dijual ialahhhhhhhhhhh~ Tupperware!

Sales okeh + harga lebih rendah dari harga pengedar + yang bukan ahli pon boleh beli. Tadi time turun kantin bersama niat di hati nak beli kuih-muih.. nampaklah kaum-kaum ibu keliling satu meja nih. Slalu tak lah sehavoc nih kalo jual tudung ke.. mekap reject ke.. eksesori ke.. kek ke.. Tapi kali nih dah macam pasar borong dah. Barang pon men lambak je atas meja. Rupanyer ada sale Tupperware. Harga lagi murah dari harga pengedar [kata penjual tuh la.. saya pun tak pasti sebab bukan pembeli tegar barang Tupperware]

Oleh kerana tertarik ngan warna-warna ceria barang-barang Tupperware tuh.. saya pon terjebak la beli sama. Nih la barang yang saya terbeli..



Yang cenonet dua tuh harga RM10 sebiji. Cadang nak wat isi susu si kakak ngan adik kalo kuar berjalan lam 2 3  hari. Yang beso tuh bekas air harga RM20 sebiji. Ada dua biji. Cadangnyer pon nak isi air masak bila kuar jenjalan. Ada dua bekas lagi satu nak wat letak air lam peti ais rasanyer hihihii~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

3 comments:

Iela Fazielah said...

ok latu..skali skala berbelanja brg tupperware... bl bekas minuman tupperware berbaloi..sbb boleh pakai lama dan selamat xde toksin

chekpid said...

murah tu..biasa yang cenonet tu bukan rm10.lebih. dulu ada beli.harga member lagi. tp rasanya more than rm15.

Mrs Faez said...

chekpid :

Ye ke? huhuhu~ x tau lak harga sebenar berapa. Beli sebab suka kaler dia warna warni + harga okeh kot hihih~

Iela :

Tuh r jarang sebenarnya beli barangan tupperware nih. Mahal kan? Tapi okeh la kot kalo nak banding ngan kualitinyer

Followers