♥ 30 Weeks.. Its Show Time!!!! Yippiiiii~

Hehehe~ apa yang nak di"show"kan sangat tuh? Hihihii~ Mesti la masa untuk shopping weeeeeeeeeeee~ Yerlah orang kata tak elok nak wat preperesen awal-awal kan? Dah tujuh bulan tuh sedang elok la tuh. Saya pon sebenarnyer takde la beria nak membeli-belah. Cuma beli lah 2 - 3 pasang baju baru [ye ke 2 - 3 pasang? hurmmm~ ] untuk baby baru. Yang lain guna balik kakaknyer punyer je la.

Oleh kerana kedua-dua proses menyeken arituh katanya baby boy.. so rasanya memang tul la kot baby boy. Sebab bebed dia dah nampak ngan jelas dan nyata huhuhu~ [baca next N3 ek pasal saya g wat scan arituh]. So memang kena beli la sesikit sebab kakaknyer dulu sumer saya bantai beli warna pink. Dari baju.. kasut.. tilam.. bantal.. sampai botol susu pon huhuhu~ Skang nih baru la cam terasa ralat skit.

Yang herannya my hubby memberi sokongan penuh time saya bershopping. Kalo dulu ayatnyer "Alaaa tak yah la.. kejap je pakai tuh".. "Nih kan dah ada.. wat per beli bebanyak" dan lain-lain ayat yang sewaktu dengannya. Tapi kali nih dia yang sibuk memilih pakaian anaknyer. Tau la dia nak dapat member men futsal huhu~ Nih la hasil usaha my hubby memilih baju untuk baby.



Yang nih lak bakul yang dah siap sedia. Hanya menanti saat sahaja untuk digunakan.


But cian si kakak. Agaknyer dia dah mula terasa heran skang nih. Apasal tak try-try baju pon kat dia. Kalo dulu bukan men susah okeh nak try baju. Sebok dok berlari satu kedai. Skang nih rajin lak ngikut ke hulu ke hilir. Sampai satu tahap dia tak leh sabo agaknyer dia amik sendiri baju kat rak then tunjuk kat ayahnyer sambil cakap "Ayah.. kakak nak baju nih" hhuhuhu~ Then my hubby baru pasan si kakak lum belikan baju. Nak beli baju yg dia amik kat rak tadi takde saiz lak huhuhu~ Sori ye kakak.. bukan ibu takmoh beli tapi takde saiz.

Then sebagai ganti ayahnyer belikan beg balik kampung untuk si kakak. Bukan takde beg camtuh kat umah. Tapi yang skang nih beso 16 inci. Budget balik raya seminggu memang tak muat la. So nah! ayahnyer belikan yang 20 inci punyer huhuhu~ sama beso ngan beg ibu ayah dia. Suka la si kakak dapat beg barbie baru. Tapi eh.. eh.. apsal ada dua lak begnyer. Rupanyer ayahnyer saja je wat modal. Dia nak beli untuk si baby skali. So baby pon dapat la gak beg yang mungkin hanya boleh digunakan tahun depan huhuhu~ [dulu time saya shopping camnih panjang lak khutbahnyer.. bila time dia tuh sumer ok.. mentang-mentang la wit dia huhuhu~


Thats all for now.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata


2 comments:

eima said...

xcited nk baby boy kot papa die ....

Mrs Faez said...

Tu r pasal..

Followers