♥ Saya Ada Bola

Suatu petang di hari Sabtu..

My Hubby : Ma g PAS jom
Me : Watper?
My Hubby : Li bola
Me : Bola apa?
My Hubby : Bola bowling
Me : Kan abang dah ada bola.. banyak2 wat pe?
My Hubby : Bukan abang la
Me : Abih?
My Hubby : Ma la.. x nak?



Tettttttttttttttt~~~~ biar betik... nak belikan saya bola bowling?

Kalo lihat pada dialog di atas mmg githu la sikap hubby saya. Payah beno nak cakap terus. Tanyanyer skit2.. sepatah2.. Kan senang kalo cakap "Ma jom g PAS nak beli bola bowling utk ma". Kalo msg pon camtuh la dah 5 6 msg baru dapat gambaran sebenor. Sebenarnya dr time kapel lu peel nyer camtuh tapi time tuh x bising pon sbb buah hati pengarang jantung kan? Balas 1000 msg sehari pon x kesah hihihihihi~

Ops lupa nak habaq PAS di atas bermaksud Plaza Alam Sentral kat Shah Alam. K sambung lagi dialog di atas

Me : Tetiba jer nih.. mesti ada apa2 nih
My Hubby : Nak jom x nk dh kang nnt jgn kata abg x moh belikan lak
Me : ehhh~ nak! nak! hihihihihi

Dengan semangat nak dpt bola baru terus la saya bersiap n siapkan my princess. Dah siap2 terussss vroooommmmmm~ ke PAS. Sampai kat sana hubby soh pilih2 bola yg berkenan. Ingat nak cari bola warna pink tp x berkenan lak huhuhuhu~ Sambil2 saya dok sebok membelek my hubby lak sebok berborak ngan brother jual bola aka tokey kedai. Ntah apa yg dorang borak pon saya x pasan. Ngah xcited nak dpt bola bowling sendiri la katakan hehehe~

Nih la rupa paras kedai tersebut



Bola mmg banyak tapi untuk beginner cam saya yg baling straight je hanya ada 6 bijik jek utk di pilih. Bola yg len sumer utk spinner. So selepas berbincang ngan my princess.. kami pon sepakat memilih..



Ini! Yes! Bola saya ada taik lalat pemanis hihihihihi~

My Hubby : Tul yang nih?
Me : Tul
My Hubby : Bang. K amik yg nih ngan yang tuh..

Tettttttttttt~ "ngan yang tuh"? Saya dh agak dh.. belikan bola semata2 nak amik hati jek.. dia pon nak beli gak sebenarnya. Belikan saya sekali sbb x nak dengar kuliah subuh la tuh

Tapi x pe.. saya senyum jek lagi.. sbb pk gembira sbb ada bola sndiri kan.. Alahhh lagipon bukan mahal sgt.. saya punyer amik package bola + kasut + beg = RM200++. So kalo dia amik bola jek mst dlm RM100++ jek. Namun demikian kepala saya sedikit berpinar bila brother kedai tuh dengan tangkas menuju ke bola spinner yang berharga RM400++ sebijik!!! Memang nak kena org tua nih!! Untuk pengetahuan para isteri2.. itu harga bola sahaja tau!

Hubby saya sengih jek.. sbb dia tau x kn saya nak bersilat depan orang ramai kan huhuhu~ Brother kedai tuh pon cam pepaham jek.. dia amik bola hubby pastuh trus drill lubang. Tanpa sempat saya mengeluarkan sepatah perkataan pon. Takut saya soh cancel lah tuh. My hubby masih lagi sengih jek sambil makan cikedis ngan Dellisya. Tau pon saya ngah marah. Membazir jek beli bola memahal.



My hubby ngah sebok tengak bola baru dia..

Bila sumer dh setel hubby saya pon bayo la harga bola2 tuh. Bengkek je saya tgk.. seb bek dia yang bayo. Tuh la laki.. kalo x abih kat keta abih kat sukan.. tapi x pe la jgn abih ke "lain" dah la huhuhuh~

Atas sebab nak amik hati gak hubby saya terus ajak men bowling kat Wangsa Walk. Nak saya test bola baru katanyer. Elleh cam saya x tau dia yg nak test sebenarnya.

Tapi papepun saya hepi bangat sbb dah ada bola sendiri. So pasnih dh x yah nak bongkok2 g carik bola kat tempat bowling n x yah nak kongsi ngan sapa2. Yahooooo!!!! thanks sayang

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

1 comments:

Leeya1528 said...

waa...saye pn mau bola walaopon saye xpandai maen!wakaka...

Followers