♥ Cuti-Cuti Malaysia >> Singapore & Melaka :: Part 2

Okeh..perut dah kenyang makan kuih.. baru la leh sambung citer part 2 hehehe~ Skang tiba la masa yang dinanti-nantikan iaitu bergerak menyeberang tambak johor hehehe~ After breakfast kul 9 pagi kami pon nek bas g Singapore. My father amik package siap bas and tiket masuk ke Universal Studio Singapore.

Bagi rakan-rakan yang ingin ke sana jugak.. saya nasihatkan agar menempah tiket secara online atau dari kompeni pelancongan. Ini adalah berdasarkan pada pengalaman rakan-rakan yang walk in or datang sehari awal untuk beli tiket tapi tiket SOLD OUT! Ya.. tiket sold out ye kengkawan.. Dia bukan cam genting yang bukak kaunter tiket sampai malam. Rasanya USS nih ada limit pengunjung setiap hari. Mungkin dia x nak pack sangat orang dalam tuh sebab tempatnya bukan besar sangat pon huhu~

So my father bagi kami ronda-ronda lam tuh sampai kul 4 petang. Then kami berpecah la ikut haluan masing-masing. My bros dah jenjalan lu. Tak sabar nak try sumer permainan katanya. My parents dan kawan-kawannnya dok melepak je jalan slow-slow. Saya and my family pon jalan gak sambil tangkap-tangkap gambo tapi laju skit dari my parents la hehehe~

So enjoy the picts k!

Bergambar di pintu masuk
My baby rileks lu lam stroller
Kat dalam USS
Lori merah jual coklat.. very cute!
Layan my baby men game
USS nih terbahagi kepada beberapa Zone Area. Time saya pergi nih sebenarnya tak complete siap lagi. Ada game nyer tak on pon lagi huhuhu~ Area-area lam USS nih dibahagikan mengikut karakter-karakter dan citer-citer katun popular Universal Studios contohnyer Madagascar, Shrek, Jurassic Park, The Mummy dan sebagainya. Setiap zon nih ada gamenyer tapi memang sikit la.

:: Shrek ::
----------------------

Bergambar depan Umah Shrek
My lovely Mr Shrek ^_^

 :: Jurassic Park ::
----------------------

Bergambar di kaki dinasour

 :: The Mummy ::
----------------------


Nih orang betul ek~~ i loiiikkkkkkkk~ hehehehe
Depan pintu masuk.. tinggi betul patung kat belakang tuh.. 

 :: Far Far Away Castle ::
----------------------





Kami pon ada bergambar ngan karakter-karakter menarik dan kiut miut hehehe~

Kungfu Panda
Apa ntah nama hantunyer.. lupa plak hehe~
Madagascar
Sci Fi City
Rasanya nih Joker Batman tuh.. Tapi tak nampak real sangat la huhuhu~
Awek Road Runner.. beep! beep!
Lain-lain gambar sepanjang kami jalan-jalan kat sana..




Secara keseluruhannya bagi sesapa yang suka jenjalan sambil-sambil amik gamba tuh memang sesuai la. Tapi bagi saya and my hubby yang suka men game nih tempat nih amatlah membosankan. Sebab gamenyer amat sedikit and sebab tuh kena la beratur pepanjang [sebab takde tempat diorang nak g]. Senang cakap ops senang taip lagi best dan berbaloi g Genting huhu~

But my father said USS nih not fully operated yet. Yang kami g nih hanya sebahagian darinya. Yang len masih dalam construction huhuhu~ leh lak camtuh ek.. lum siap dah bukak kat orang huhuhu~

Thats all for now.. nak sambung wat keje lu. Nantikan part yang terakhir citer Cuti-Cuti Malaysia saya nih. Insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

0 comments:

Followers