♥ My Not So Little Brother Getting Married Part 1


Alhamdulillah.. tanggal 11hb Disember 2015 Khalid's Family selamat menerima ahli keluarga baru. Adik ipar pertama saya hehe~ Dan ni satu-satunya menantu ibu ayah saya yang bukan orang jawa muahaha~

10hb Disember saya dah gerak ke Taiping. Nasib baik 11hb tuh Selangor cuti sempena besday Sultan Selangor. Save sikit cuti. Leh cuti lelama belah saya minggu depannya muahaha~ Kami gerak awal ke Taiping sebab adik saya nikah awal pagi esoknya. Kul 9.00 pagi huhu~ biasa la cuti sekolah kan. Tok kadi fully booked. Kita la kena ikut time dia. Tp bagus gak lepas setel nikah pagi tuh kami boleh g jenjalan dan rileks je. Cuma tunggu majlis sanding esoknya dan terus pulang ke Klang.

Kalo kengkawan ingat sabtu tu, 12hb Disember adalah perlawanan akhir Piala Malaysia Selangor vs Kedah. Memang tak la kitorang nak lepaskan peluang nak g tengok kan. Sepuluh tahun kot tunggu nak masuk final. Tiket pon seb bek kawan hubby tolong belikan. Lambat sikit dah sold out dah. So mmg kena plan bebaik perjalanan hari Sabtu tu. Bab ni nanti sya citer kat next N3 hehe~

Sementara tuh jom layan gambo majlis perkahwinan adik saya belah perempuan di Simpang, Taiping. 
Malam berinai.. pakai inai kolget je senang.. pakai - tunggu jap - cuci
Me dan pengantin.. rendah betul si kakak huhu~
Kami 5 beradik.. cuba teka mana yang sulung muahahaha~
Yes im the only girl in a siblings of boys.. Abang saya yang no dua dari kiri. Kecik je kan muahaha~ seken saya. Ketiga yang kena langkah tunggul tu yang paling kanan pakai jubah tuh. Yang kawin ni keempat. Yang paling kiri adik saya paling bongsu. Sorang tuh je terlajak tinggi.. Ibu saya bagi minum susu apa ntah masa kekecik lu huhu~
Dengan ibu dan ayah
Hantaran dari pihak kami.. memang kakak dia sorang ni la yang buat semua.. kira ok la ni kan hehe~
Hantaran dari pihak pompuan.. simple and nice je
 Bekas hantaran tuh dah dua kali ripit guna. Saya beli murah je kat GM. dari nak menyewa kan bek beli je. Senang leh guna banyak kali. Saya pon memang tak suka hiasan yang sarat-sarat bubuh gam bagai segala. Kira konsep cucuk-cucuk je. So benda tuh leh pakai lagi dan lagi dan lagi muahahaha~ kedekut tul 
Alhamdulillah dengan sekali lafaz.. adik saya dah selamat jadi suami orang
Selamat datang Ecah ke Khalid's Family.. now saya dah ada sorang kakak ipar.. dan sorang adik ipar hehe~ Im not alone anymore hoorayyyy~
So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi kat Part 2 lak. Next part citer pasal hari bersanding belah pompuan la plak. Till next time.. XoXo =) 

0 comments:

Followers