♥ My 1st Pregnancy Checkup

www.babycenter.com
Alhamdulillah kandungan dah menjangkau 4 bulan or 16 weeks. Oleh kerana pregnancy kali nih takde problem.. cuma kengkadang mengantuk yang terlampau jek [nih pon problem gak sebenarnyer huhu~].. dah nak masuk 4 bulan baru lah saya g klinik buat buku pink. Check up kat klinik gomen jek. Sebab sebagai kakitangan MINDEF kami ada klinik sendiri. So takde la ramai cam KKIA kat luar-luar tuh. Kul 9 pagi pergi kul 10 dah abih check up. Lagipun dekat ngan tempat keje dan rumah.

Buku check up saya
Buku nih ada cam beza skit ngan buku baby saya yang dulu. Dalamnyer cam teratur skit + beso skit. Bila tengok buku nih lawa jek saya dah pasang niat nak balut elok-elok dan jaga bebaik kalo tak alamatnyer jadi lunyai la cam buku baby yang sebelum nih huhuhu~ ye la asik bawak kehulu kehilir jek. Pastuh jap orang nih pegang.. jap orang tuh pegang.. jap masuk lam bakul.. jap masuk lam tray huhuhu~

Yang paling beza skali ialah vitamin yang dia bagi untuk pregnancy kali nih..


 Nah ko selambak.. adehh~ saya nih dah la jenis tak suka makan ubat-ubat nih. Huhuhu~ tapi seb bek dia kena makan sebelum sapan. So my hubby akan ingatkan tetiap pagi soh makan sebelum gerak g opis.. huhuhu~ tak suka makan ubat..

Next TCA ialah pada 28hb Mac nih. Checkup untuk kandungan 19 minggu. Lebih kurang 5 bulan la kan. Katanya nak scan time tuh skali. Huhuhu very nebes.. Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata


3 comments:

chekpid said...

indahnye idop kalau dapat g klinik gomen & get service secepat itew. Nampaknya baby sambut raya la ni yea

Mrs Faez to chekpid said...

Huhuhu~ rezeki+ kemudahan tempat keje. Gunakan lah sebaiknyer hehe~ aah baby sambut raya.. ibunyer yg x dpt sambut sbb due date 5 hari sblm raya waaaaaaa~

Em's Family said...

wah.. menariknya pergi klinik gomen sejam jer.. tak merase laa kome.. even nak pi cabut gigi sebatang pun berejam jam tunggu..

anyway, i sekarang amway distributor,, in case you nak beli set bersalin amway, let me know ya.. even ade promotion in this march...

ok ni link entry i buat pasal ni

http://emmira.blogspot.com/2011/03/set-bersalin-amway-tropical-herbs.html

Thanks
Mira

Followers