♥ Hari Raya 2013

 Today nak kongsi gambar-gambar masa Hari Raya arituh. Tahun ni ada citer sadis sikit sebab saya kena tinggal oleh hubby ngan anak-anak huhu~ kena balik kampung sengsorang sebab ari Rabu a.k.a last day poser still kena keje.

Seb baik tahun nih turn beraya di umah family hubby kat Banting, Selangor. Ek ellehhhhh~ dekat jekkk hahaha~ kecoh! Walaupun dekat tapi mencabar gak hokeh nak balik beraya sendiri. Naik LRT.. naik bas.. jauh merantau sengsorang hehehe~

Pagi ari rabu tuh.. pas hubby anto g keje dia terus gerak balik ke kampung. Tahun nih family kami je balik. Ipar duai sumer beraya kat kampung pasangan memasing. So kesian lak mak ngan ayah dok masak dan buat persediaan berdua. Kalo nak tunggu saya balik keje alamatnya malam la baru sampai kampung. Mana la nak sempat kan? huhuhu~ So saya redha la ditinggalkan oleh si suami arituh. Seb baik dapat isteri jenis berdikari cam saya ni kan? huhuhu~


Nama je kena keje tapi tak buat keje pon huhuhu~ cuma kena stenbai je la sebab pas raya pelatih-pelatih PLKN dah nak melapor diri. So takut anything happen or anything tak cukup  untuk bebudak pelatih ni kang. Semua orang dah start cuti.. syarikat dah start cuti.. kem dah start cuti so alhamdulillah nothing happen on the day. So leh berpikir untuk bercuti dengan hati yang senang.

Then bila tengahari dapat lak wahyu yang ditunggu-tunggu.. boleh balik dah.. half day jer harituh muahahah~ hip hip hoorayyyyy! Dah agak dah tapi x official so keje gak la. So kul 1 tengahari dah berdesup tinggalkan opis. Saya tumpang opismate sampai ke Stesen LRT Sri Rampai untuk ke KL Sentral. Dari KL Sentral naik lak bas ke LCCT. Opssssss~ bukan balik kampung naik flite tapi kat sana nanti hubby datang jemput hahaha~ Pepoyo cam balik jauh je kan hahaha~ 

Sebenarnya kalo naik bas turun kat pekan Banting lagi dekat ngan umah FIL dari LCCT tapi kalo nak turun Banting kena naik bas dari KL ke Banting. Memang ada bas terus dari KL ke Banting tuh cuma lokasi je yang menakutkan huhu~ Kalo dulu bas KL-Banting leh naik kat Bas Stand Klang (depan Pasar Seni) tapi skang kena naik kat Pudu Sentral. Kena jalan kaki la dari Pasar seni ke Pudu Sentral tuh. So hubby tak kasi sebab cam bahaya je.. warga asing ramai yang berkeliaran. Takut jadi apa-apa (sayang gak dia kat saya hehehe~). So takpe la dia amik kat LCCT.. jauh sikit dari umah asalkan senang dan selamat untuk saya.

Kul 1 tepat saya kuar opis.. kul 2 dah ada kat KL Sentral.. Kul 3 lebih dah sampai LCCT. Senang dan mudah. LRT memang sentiasa ada. Bas ke LCCT pon memang sentiasa ada. Cuma kena tunggu lama sikit b4 bas nak gerak sebab dia tunggu bas penuh baru jalan. Kena tunggu lam 20 minit camtuh gak la. Tapi apapun alhamdulillah sebab saya selamat sampai.

Kira pengalaman balik raya tahun nih adalah yang paling mencabar la untuk saya. Sebelum nih best je kan naik keta.. leh tido tau-tau dah sampai hehehe~ Rasa cam anak perantau pulang ke desa lak hehe~ 

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tapi sebelum tuh saya nak kongsi sekeping dua gambar masa raya arituh. Takde gambo sefamily sebab takde orang nak amikkan gambo huhuhu~ takkan nak soh my MIL ngan FIL lak kan huhuhu~ Tapi takpe sebab hubby dah janji nak bawak amik gambo studio rabu nih.. yeay! Nanti saya kongsi k!


 


 


 



0 comments:

Followers