♥ Yeay! Cempedak Goreng


Alhamdulillah.. penantian saya nak makan cempedak goreng tak lama [May b hubby dah belajo dari pengalaman yang lalu huhuhu~]. Walaupun orang kata skang lum musim lagi tapi ntah camaner dah rezeki saya agaknyer. On da way hubby g keje kat Serendah.. dia jumpa la cempedak nih jual kat tepi jalan. Tapi buah cempedak bukan cempedak goreng. My hubby kata tak kesahlah nanti balik dia gorengkan.

So gembira la rasa hati bila my hubby sms kata dah jumpa cempedak dan balik nanti dia akan gorengkan. Yippiiii~~~ tak sabar nak balik umah. Petang tuh cam biasa bila hubby balik saya ngah tido. Memang pregnancy kali nih saya asik ngantuk jek. Tapi takkan nak tido time keje lak kan [tapi ada la kengkadang tuh bila tak tahan ngantuk sangat.. parking sat kat surau opis huhuhu~] So saya amik la kesempatan tido jap setiap petang dalam sejam. Nanti sebelum maghrib my hubby kejutkan la.

Berbalik pada citer cempedak saya tadi.. bila my hubby kejut saya dari tido idong dah terbau-bau cempedak goreng. Sedapnyerrr~ tapi tak leh terus makan my hubby soh mandi lu sebab dah maghrib. Pastuh baru leh makan.

Nikmatnyer bila cempedak goreng tuh masuk ke mulut hehe~ tapi rasa cam kelat2 skit sbb my hubby kata buahnyer tak berapa masak lagi. Patut kena tunggu sehari dua. Tapi dah nak makan sangat kan.. belasah je la huhuhu.. My hubby gorengkan separuh dulu. Lagi separuh tunggu dia masak bebetul. Habih licin la saya abihkan cempedaknyer bersama my baby. Aik! dia pon sonok sangat makan.. sedapkan? hehehe~

Then semalam cuti thaipusam.. saya gorengkan la separuh lagi untuk minum petang. Yang kali nih memang lebih sedap dari yang first dulu sebab dah masak dan isinya pon manis. My baby pon berlumba-lumba ngan saya makan cempedak goreng. Sedappppp~~~

Alhamdulillah tercapai la gak rasa hati nak makan cempedak goreng. Thanks to my hubby yang sedaya upaya nak menyedapkan tekak isterinya nih. Sebab tuh saya sonok sangat bila pegnan sebab my hubby akan layan saya super duper caring sepanjang saya pegnan hehehe~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

4 comments:

mrsharis said...

saya pun masa peknen baru ni mengidam cempedak goreng tp hubby tk bg makan banyak2 sebab dia kata cempedak tu 'angin'. Tp mmg betul pun, pas makan tu sebu jer perut.

eB ezrin said...

x aci... nak jgakkkkkkkkkk :)

Mrs Faez to mrsharis said...

oh ye ke? patut la saya asyik ter "tuuuttt" jek pastuh hehehe~ tapi xpe la asalkan dapat makan hihihi

Mrs Faez to eB ezrin said...

aci kat India kekeke~

dah tinggal kulitnyer je kat umah tuh.. next time kalo ada saya jemput ek.. hihihi~

Followers