♥ Beruk Oh Beruk - Part 1

Cuba teka dimanakah beruk saya?

...

...

...

...

Di bawah landasan LRT Kelana Jaya


Hahahaha! mesti semua tertanya-tanya kan camaner la leh tercampak kat situ. Tak tau la nak kategorikan kisah saya nih sedih atau lawak. Biasa la kalo nek LRT tuh saya suka dengo lagu dari phone [nak beli mp3 x mampu huhuhu~]. Nak dijadikan cerita ngah godek-godek nak kuarkan handsfree.. si beruk tuh terbelit lak kat wayar handsfree tuh. Tangah dah penuh ngan nak pegang bag lagi.. pegang fail lagi.. pegang phone lagi.. tengah dok sibuk leraikan wayar tuh tetiba......... tuingggggggggggg~ beruk tuh melompat jatuh atas landasan dan kemudian melompat lagi masuk ke celah-celah landasan tersebut [dan saya hanya mampu melihat waaaaaaaaaaaaaa!!!!].

Kalo ikut hati memang nak lompat terus g amik tapi memandangkan LRT skang dah upgrade train dia untuk tiba setiap 5 minit.. hmmmm~ pk panjang gak la nk lompat atas landasan tuh. So dengan muka toyanyer turun la balik jumpa petugas LRT tuh bgtau beruk saya dah tercampak kat bawah landasan. Biasala pepagi buta.. mana la nampak. So dia kata dia akan tgk nanti.. balik keje nanti datang amik kat kaunter.

Huhuhuhu~ 1 DAY WITHOUT TENET @ MY OFFICE = HELL!!!

Tapi mungkin jugak ada hikmahnyer tenet takde. 100% focus to work wakakaka~ leh caya ke hehehe.

Petang tuh tepat kul 4.29 minit 59 saat dah tercongok kat punch kad. Sampai LRT Kelana Jaya kul 5.30. Tapi hampa jek sebab staff LRT tuh bagi alasan seperti di atas. Tapi takpe la.. tul gak mana la nampak melainkan kena seluk dari atas landasan tuh. Gila mau kena langga ngan LRT tuh kang. So dorang janji malam kang pas train off duty teknisen dorang akan amik kan. Saya pon redha je la. Yerla nak wat apa lagi kan. Orang nak tolong dah kira bagus.

So.. juz wait for tomorrow. hopfuli ada gud news sok. Kalo tak jadi satu hal lak nak g wat sim kad baru + cari beruk baru = $$$$$ huhuhu~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata


♥ Pureen Stock Clearance Promotion


..: LOCATION :..
Lot 6, Jalan 19/1
Petaling Jaya, Selangor

♥ Dellisya Bertindik


Oleh kerana Deelisya dah setahun.. tercapai la impian ibunya nih nak tindikkan dia. Yer la dah x larat dh nk betulkan tanggapan orang
"hahahaha~ baby girl la kak bukan boy"

Dia pon baru je bertatih skang. Dalam 2 3 minggu lagi dah berjalan la kot. So mengikut ilmu sains yang saya belajar kat sekolah lu.. keseimbangan badan nih ikut telinga. So kalo tinge tuh dah bertindik so makin seimbang la kn? [hahaha alasan bagi kat hubby utk dpt apruv tindik Dellisya.. w'pun x dpt diterima wakakaka]

Nih la gambo anak dara saya pas bertindik. Tapi gambo tengah bertindik ngan 5 minit selepas kejadian xde la coz Dellisya ngah test suara dia lagi kuat atau spiker kat Tesco lagi kuat [menangis la tuh hahaha]


Tempat Kejadian : Poh Kong, Tesco Shah Alam
Masa Kejadian : Kul 12 Tengahari
Orang-orang yang terlibat :
Ayah - Pegang Tangan
Ibu - Pegang Pale
2 Orang Staff - Tindik Tinge
1 Orang Staff - Agah2 Dellisya

Kejap je dia nangis. Lepas kena pujuk ngan roti terus senyap. Tul la kata staff kedai tuh.. dia cuma terperanjat jek. Pastuh dh ok. Siap leh shopping kat Tesco. Beli lauk nak masak.

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata


♥ Wat Contest




Selalu join contest blogger yang lain. Teringin gak hati nk wat gak. But Sekarang still ngah pk apakah contest yang ingin dibuat beserta hadiah-hadiahnya.

Dan yang penting mestilah contest tuh tak nyusah kan mummy-mummy yang lain + terlalu banyak syarat + easy to join.

Insyallah next wik will come with an idea for my contest.

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata




Followers