♥ Bu.. Cha Nak Mam Iri [Ibu... Lisya Nak Makan Sendiri]!!!

Hari khamis las wik saya diberi cuti rehat memasak oleh Mr Hubby.. heheheh~ cam keje gomen lak. Kami ingat nak berbuka di Chiken Rice Shop, K4 Wangsa Maju tapi alangkah sedihnya rasa hati sebab tempat tuh dah fully booked seawal jam 6 petang huhuhu~ tak dapat mamam ayam bbq.

Bila tempat yang diingini dah penuh kami ronda-ronda la dalam K4 tuh cari tempat len untuk berbuka. Tetiba my hubby teringin lak nak makan kat Laksa Shake. Kami tak pernah makan kat kedai nih sebab laksa bukan la feberet kami. Tapi rupanya ada gak jual nasi-nasi ngan pelbagai jenis laksa yang len. Oleh sebab pilihan tempat berbuka adalah terhad so kami terjah je la.

My hubby order nasi kerabu ayam percik dan saya order laksa johor sahaja. Ala.. ala.. diet nasi la konon-kononnyer heheheheh~ Bersama nasi tuh ada side dishes iaitu sup ekor yang telah dilantak dengan jayanya oleh my baby. Hmmm~ my baby skang memang dah tak nak sesi suap menyuap lagi. Sumer nak wat sendiri. Memang la bagus tapi azabnya.. abih ngan baju.. rambut.. muka.. sumer makan sekali..

Kalo kita pujuk nak tolong suapkan.. dia tepis-tepis tangan kita.. huhuhuhu~ So kami sebagai ibu bapa redha je la ngan semangat kendiri anak kami nih walaupun saba je la ngan kekotoran dan kesepahan yang berlaku selepas itu.

Ini lah aksi my baby makan sup ekor..



Itu la resmi kanak-kanak kan? walaupun comot tetap nampak comel hehehe~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

1 comments:

syariza09 said...

sib bail la mkn kt kedai. Kalo kt rumah. da wajib mengemop bagai..hik..hik..sib baik dpt cuti masak

Followers