♥ Cuti-Cuti Malaysia >> Singapore & Melaka :: Part 3

Sekarang sampai la kita ke siri terakhir Cuti-Cuti Malaysia saya nih hehehe~
On da way balik my parents tergerak hati lak nak singgah kampung kat Melaka. Yer lah alang-alang dah satu jalan kan. Saya folo jek sebab memang dah apply cuti sampai ari Rabu [konon-konon nak g tengok bola Malaysia Vs Vietnam].

Sampai di Melaka lam kul 5 petang. Then tetiba tergerak lak hati nak ajak my hubby nek bot. Ala bot kat sungai Melaka yang popular tuh yang kengkadang ada arak orang kawin tuh hehehe~ My hubby tanpa segan silu pon terus setuju. So sempatlah kami menyinggah jap sebelum sampi kampung hehehe~

Tiket nek bot.. RM 10 Dewasa / RM 5 Kanak-Kanak
Gambar-gambar sepanjang kami menyusuri Sungai Melaka menaiki bot ^_^


Wif Ucu
Sukanyerrrr~
My Family
My Baby dok sebok lambai orang kat tepi-tepi sungai tuh



Malam lak pas makan malam kami berjalan-jalan lagi. Kali nih g nek beca ngan Menara Taming Sari lak. Saja bawak my baby jenjalan. Sekarang dia dah keletah dan pandai. So paham la kalo kami bawak dia g jenjalan. Suka sangat.

Tiket nek Menara Taming Sari 

Dapat supper.. best! lam ada kapkek ngan air botol
My baby yang tak reti dok dendiam
Time kami nek nih rasa cam lama lak dia dok kat atas tuh.. may b sebab kami nih last trip. Yer la kami nek tuh kul 11 malam. Dan-dan kami turun je terus tutup hehehe~ Tapi sebenarnya malam masih muda.. Tertarik lak nak nek beca yang bercahaya itu.



Beca skang dah lain dari dulu. Selain dari yang tukang bawaknya muda belia.. dah takde layan lagu tangkap leleh dari Saluran Klasik fm hehe~ skang yang muda-muda nih layan Hitz fm. So sepanjang kami nek tuh memang rancak la lagu-lagunyer hehehe~ Pastuh oleh sebab yang bawaknyer muda-muda belia so sonok la nek becanyer.. laju jek cam masuk Le Tour De Langkawi lak hehe~

Kalo takat-takat atuk saya yang bawak memang saya tak nak nek. Bukan apa rasa kesian sangat tengok dia kayuh beca susah payah. Patut time tua-tua nih duduk berehat di rumah layan cucu huhu~ Cian nyer~

Pas acara jenjalan di Bandar Melaka waktu malam tamat.. kami pon gerak la balik umah makcik. Penat dan nak rehat sebab sok pepagi dah nak balik KL. Enjoy sangat cuti-cuti Malaysia kali nih. Selain sponsored by my father hehehe~ [not fully tau] saya suka sangat bab-bab ngabihkan masa ngan family nih.

Tunggu la next year kalo umo panjang dan rezeki my father and me murah.. insyallah sampai la kami ke negara kanggaroo aka Australia hehehe~
[my father dah soh saving wit maknanya lam 50% konpom la tuh ^_^]

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

0 comments:

Followers