♥ Bye-Bye Pampers

Memang betul.. mengajar anak pompuan untuk off diapers lebih mudah dari anak lelaki (based on my experience) huhu~ Ingat lagi masa kakak dulu dalam seminggu je dah berjaya. No need much training or marah-marah. Just bawak dia ke toilet sejam sekali untuk buang air dan berkurangan selepas beberapa hari sampai la dia boleh rasa dan pergi sendiri. Sama juga dengan buang air besar. Senang sangat.

Adik? huhuhu~ memang amat menguji kesabaran. Berbulan kot. Memang amat mencabar kesabaran la especeli saya nih ha~ huhuhu~ Tapi dari sikap mereka saya belajar kelakuan masing-masing dan cara nak handle mengikut situasi. Parenthood kan? anak kita tak sama ngan anak orang.. masing-masing ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. So kita kena rajin perati dan try apa sahaja kaedah yang kita rasa baik dan berkesan untuk membentuk mereka.

♥ Online Ticket Separuh Akhir Piala AFF Suzuki 2014

Citer pasal Malaysia melangkah ke semi final sure semua orang dah tau kan? Sebelum perlawanan leh tahan la provok dari pihak lawan. Dah tengok video konon-konon iklan promosi dari Fox Sports Malaysia? yang shhhhh~ shhhh~ tuh hihihi~ bila dia wat dikatakan itu hanyalah sebagai perasa penambah kehangatan sebelum perlawanan.. dia tak tau budak multimedia kat Malaysia ni lagi terer mengedit (bak kata Meran). Abih game bila bebudak Malaysia wat parody kata x reti bersyukur la.. asik nak membahan la.. sesama rumpun pon nak mengeji la hmmmm~ 

ok! lupakan seketika tentang tuh.. skang we move forward. Dah beli tiket game perlawanan semi final ahad nih? 

Semalam pihak FAM melalui laman Facebook mereka telah mengeluarkan kenyataan tentang penjualan tiket perlawanan separuh akhir pertama antara Malaysia vs Vietnam.

Followers


up