♥ Pruclinic Care by Prudential

Seperti yang saya ada citer sebelum nih..my kids dicover oleh Prudential. So far saya berpuas hati gak la ngan Prudential. Lagipon anak saya bukan jenis mudah jatuh sakit.. kalo demam batuk selsema tuh biasa la kan.. untuk sakit yang kena admit ward alhamdulillah masih belum lagi dan minta dijauhkan la kan. As a mom saya selalu berdoa agar anak-anak dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang hidup mereka. Tapi dugaan Allah kita tak boleh nak jangka.. sediakan payung sebelum hujan katanyer.. so saya amik insurans sebagai persediaan untuk anak-anak. 

Lagipon saya nih gomen staff.. panel kat klinik ngan spital gomen je [yang kita tau servis dan waktu menunggu yang azabnyer camner kan huhuhu~]. So op kos tak sampai hati punyer if one day my kids ditimpa kecelakaan.. kita nak biar dia tunggu hours untuk treatment. Even emergency case pon.. kalo kat spital gomen pon kena tunggu berejam gak. Cam kes saya saspek appendiks arituh huhuhu~ Tak moh la anak-anak saya lalui pengalaman yang sama.


So as one of Prudential's customer.. my agent Azmi Prupartner advise me untuk amik lagi satu plan yang disediakan oleh Prudential which is Pruclinic Care (PCC). Apa yang bagusnya plan tambahan ini? ia membolehkan saya yang keje gomen nih ada panel klinik dan panel klinik nyer ada kat seluruh negara.. wahhhhh~ Klinik gomen pon hanya bukak waktu opis hour kan.. bila malam or sabtu ahad or cuti umum kena gak bawak g klinik swasta dan tau-tau je la kos nyer makan RM50++ gak sekali pergi huhuhu~

PCC nih adalah plan tambahan untuk pemegang insurans Prudential. Selain bayaran bulanan untuk insurans kita juga perlu bayar tambahan untuk plan nih.

Entry age nextbirthdayAnnual(RM)Half-Yearly(RM)Quarterly(RM)Monthly(RM)
1 to 18 years old 188944715.66
19 to 39 years old2881447223.99
40 to 49 years old3881949732.32
50 to 60 years old525262.50131.2543.73

Tapi try tengok bayaran yang dikenakan.. hanya RM15.66 sebulan atau RM188 setahun. Amat berbaloi kan? Dengan had maksima sebanyak RM1,500.00 setahun memang menjimatkan la untuk saya. Bayangkan sekali pergi pon dah kena RM50++ kan. 

Cam yang saya cakap tadi.. klinik panel nih terdapat diseluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak. Klo kita g melancong ke urusan kerja ke kat memana tempat dalam negara contohnyer kat Melaka ke [kampung saya la tuh hihi~] then anak sakit.. kita boleh g je klinik panel yang berdekatan. Even kita tak penah g pon klinik tuh. Ossemmmm!



Klinik tuh mesti ada stiker cam kat atas tuh untuk membuktikan yang dia tuh panel clinic. Senarai klinik panel mungkin berubah dari semasa ke semasa. So before kita g kita leh check klinik mana yang tersekat ngan lokasi kita time tuh kat laman web nih. Saya siap bukmak kat phone. So dat bila emergency tuh leh search terus. 


Semudah ABC = Memula cari klinik yang berdekatan [cam saya klinik yang berdekatan kat Setiawangsa iaitu Klinik Famili Dr Wan Kamariah] ---> g klinik ---> tunjuk kad + daftar ---> jumpa doktor ---> amik ubat ---> balik hihihi~ cashless!



Sebelum g tuh leh la Check Entitlement Balance lu mana tau dah selalu guna abih la plak kredit limit ke kang.. nak kena bayar lak.. lagi-lagi kalo nak ujong tahun. Cam saya malam tadi baru 1st time nak guna so memang ada limit RM1,500.00 lagi la. Now nak tunggu dia update untuk tau berapa cas treatment malam tuh sebab dia tak bagi resit lak huhuhu~

Alhamdulillah.. saya buat pilihan yang tepat dengan memilih Prudential sebagai pelindung anak-anak saya. Kepada kawan-kawan sumer.. tak kira la kita gunakan insurans apa pon sebagai pelindung tambahan untuk anak-anak.. yang penting kita dah berusaha untuk menjaga keselamatan dan kesihatan mereka kan. Kita hanya mampu merancang dan berusaha namun Allah swt yang menentukan. Moga anak-anak saya terus diberi kesihatan yang baik bagi membolehkan mereka menikmati hidup yang terbaik dan dapat melalui hari-hari mendatang dengan penuh kegembiraan.. Aminnn~

Pada yang nak tau lebih lanjut.. saya nih bukan la agent or orang yang berpengetahuan pasal insurans nih.. klo nak tanya apa-apa leh je contact my agent Azmi Prupartner. Dia boleh menerangkan dengan lebih detail dan lebih menyakinkan hahaha~ Saya nih citer dari pengalaman boleh la hihihi~ Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.


1 comments:

Mohd Azmi said...

Alhamdulillah....anak2 angkat saya dpt treatment yg sepatutnya mereka dapat...semoga adik uqasya cepat sembuh & membesar dgn sihat....terima kasih era sbb buat review ni,i really2 appreciate it...tanks for trsuting me & prudential...for those yg nak tau lebih lagi bole layari my website www.azmiprupartner.com or kontek me at 0127292141.KOl bila2 saje..insyaAllah i akn pikup & tell u abaout this card...

Followers


up