♥ Argghhh.. Time Nih La Dia Nak Rosak



Orang gomen lain sumer bergembira bila tengok slip gaji sebelum nih [begitu jua saya]. Tapi bila orang gomen lain sebuk pk nak wat apa ngan duit terlebih tuh saya lak bersedih. Pasai pa? pasai mesen basuh saya memilih tarikh, tika dan saat nih untuk merosakkan diri dia sendiri.. waaaaaaaa~ punah harapan nak shopping lebih kat Langkawi.

Saya rasa mesen basuh saya nih dah curi-curi tengok pay slip saya bulan nih or dia majuk sebab saya suka gurau nak beli mesen basuh baru [nah amik ko! tul-tul kena beli]. Semalam dah panggil pomen yang selalu betul barang letrek umah saya datang tengok. Pas dia cuit-cuit dengan rasa konfidennyer dia bagitau BOLEH BETUL [yeay!] tapi SPARE PAT SUSAH DAPAT [lorrrr~] kalo dapat pon MAU MAKAN MASA [alaaaa~ lambat la plak] then kos dia MANYAK TINGGI pasal barang susah dapat [alamak!]. Kalo betul pon mau RM300++ masa tunggu lak lum konpom. So secara tersuratnya apa yang dia bagitau saya ialah BAIK BELI BARU!

Tapi pas pk-pk balik memang dah sampai masa dah kot mesen basuh tuh. Barang letrek skang bukannyer leh tahan lama cam barang dulu-dulu [peti ais ibu saya jenama Singer pakai 20 tahun.. mentol lampu pon tak pernah tuka.. ni kan pulak nak rosak]. Saya beli barang letrek kat umah tuh masa kawin. Dat mean 5 years ago la. Dah berapa kali rosak tapi kali nih yang paling teruk la.. tak tahan dah kot basuh baju hari-hari huhuhu~

Kalo barang letrek len yang rosak saya tak kisah sangat [kot]. Tapi sebab ada anak kecik + anak sekolah + hubby yang pakai uniform keje. Memang mesen basuh tuh amat penting. Ekspeceli untuk uniform kakak dan hubby. Memang kena basuh tetiap minggu kalo tak camaner nak pakai next wik nyer huhuhu~ Wat masa nih gigih la basuh guna tangan. Kalo pas seminggu nanti? sebulan? setahun? huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ 

Thats all for today.. baru deal ngan member yang pandai bab-bab letrek nih soh datang tengok-tengok kan. Kalo konpom memang tak dapat diselamatkan.. petang nih kena ajak hubby g jenjalan kat Jusco AU2 la nampaknyer huhu~ Kena amik hati nih hihihi~ Tata




♥ Revenge



Kali nih dah teraddicted ngan citer omputih lak. Citer Revenge. Kalo kat Astro kat cenel 711 Star World setiap hari Isnin dan Jumaat kul 9.45. First time tengok citer nih dah terus jatuh hati. Tapi sebagai student luar kampus memang susah la nak polo ikut exact time dia. Tak sampai umah lagi pon. Ulangan dia lak petang kul 6. Sama la tak dapat nak tengok.

Tapi alhamdulillah dengan bantuan teknologi terkini.. saya leh tengok citer nih ikut masa suka ati saya hihihi~ Even citer nih kat obersi dan masih dalam tanyangan [so jangan harap la nak tengok full drama kat youtube or wat so ever] anda masih boleh nonton kat Sidereel. Tapi ikut gak la kengkadang lambat gak dia nak kuar direct link untuk tengok citer nih. Kena selalu tengok. Kalo kat obersi citer nih dah sampai episod 18. Kat Malaysia baru kuar episod 5 or 6 agaknya. So saya takde la sedih sangat tak dapat tengok sebab orang lain baru sampai episod 6 saya dah khatam sampai episod 17 hihihi~ advance!


Pada kawan-kawan yang minat citer nih gak leh tengok kat link yang saya bagi kat atas. Online skang dah sampai episod 17.. yeay! Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.



♥ Ipod Touch For Kakak


Alhamdulillah.. Ipod Touch kakak dah selamat sampai. Kalo ada yang tertanya kenapa baru sampai.. ialah sebab saya beli online. Kenapa beli online? Kan senang beli terus kat kedai Apple. Nak tau sebabnyer baca kat sini ek hihihi~



Kakak so excited dengan gadget baru dia nih. Penuh dah ngan video upin-ipin + her feberet song + her feberet games xpeceli game "boyer mandi" [Where's Your Water]. Hubby gak donlod application-application yang sesuai untuk pembelajaran dia cam Math + English + Grammar and so on. So jangan nak men jek ngan Ipod tuh.. study skali k.


Engraving dia pon look nice + ekslusif. Cam ukiran kat belakang Ipod tuh. Berbaloi la tunggu lama nak dapat. Nak kat seminggu okeh baru sampai. Cara tulisan tuh dibuat sama cam lambang apple kat belakang tuh.



So now komplit dah our white gadget. Ipod for kakak + Galaxy S2 for me + Samsung Note for hubby. Hopfuli kakak hargai dan jaga bebaik hadiah dari kami untuk besday dia dis year nih. 

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.



♥ Maxis Wireless Internet


Picture taken from Maxis Website

Yeay. At last ada gak kemudahan wifi yang sesuai untuk letak kat umah saya. Umah saya nih takde line tepon [sadis!] so tak leh la nak pasang Unifi sebagala bagai tuh. B4 dis choice yang ada is P1 Wimax tapi coverage nyer lak nan ado. Even saya dok kat tengah-tengah bandar KL.. tapi sebab saya dok lam kawasan military area.. bukan sebarang coverage leh masuk. May b atas faktor keselamatan. Selama nih saya guna Maxis.. ok gak la line dia even kengkadang cam mensirap gak huhuhu~

Then saya terbaca kat tenet tentang Maxis Wireless Internet yang guna modem cam menda alah nih.


Picture taken from Maxis Website

 Dah berkoba-koba dah semangat nak g beli. Tak sempat nak tunggu siang.. malam tuh gak saya g Maxis Centre kat KLCC [Maxis Center nih tutup jam 9 malam.. so sempat =)]. Bila sampai.. op kos staff dia very frenly [bagus!] saya bagitau la tujuan kedatangan saya tapi sedihnya saya diberitahu stok untuk modem kat atas dah abih huhuhu~ BUT.. saya telah diperkenalkan dengan pekej yang lebih bagus.. lebih give value to money iaitu..



Yang nih.. yeay! Selama nih saya godek-godek laman web Maxis tuh cam tak pasan lak pekej nih. Saya subscribe untuk pakej Quota 5 gb dengan bayaran RM99 per month. Sama dengan pekej broadband yang saya amik skang nih.

Pekej nih uncapped. Mining bayaran bulanan dah fix. Takde additional pay per use kalo terlebih guna. Cuma bila kita dah abih guna quota yang diberikan dia akan reduce kelajuannya sahaja. So kita leh budget payment kita each month.

Kalo amik pekej nih gak kita akan dapat FREE Home Wireless Modem dan FREE cordless DETC phone. Modem op kos kita nak guna untuk wifi. Phone lak kita leh guna kat umah sebab kita akan dapat 200 minit free setiap bulan. Lebih kurang 3 jam 20 minit la. Ok la tuh kan. Tapi call in free la hihihi~




Cuma yang kurengnya dia ada 12 bulan kontrak dan RM100 activation fees. Tapi kalo dalam 12 bulan tuh kita nak terminate. Juz pulangkan je dua benda alah yang dapt free tuh. Takde bayaran tambahan. After 12 bulan lak kalo nak terminate boleh jek. Tak payah pulang dah modem ngan phone tuh.

Kalo kawan-kawan riso lak pasal nak guna menda alah nih bila di luar umah. Jangan riso kita ada dua pilihan. Satu.. kita boleh je bawak benda alah nih ke luar contoh bawak balik kampung ke.. time bercuti kat mana-mana ke.. cuma tempat tuh kena ada plug la. Tapi kalo yang nak kuar kejap or cam saya nih yang study luar kampus.. kengkadang nak bawak g kuliah. Takkan nak bawak modem gedabak tuh semata kan? Nak kena pasang kat plug lak tuh. So nih pon tak perlu risau sebab sim kad dia boleh dikeluarkan dan leh guna ngan broadband anda. So leh guna gak cam broadband biasa as before. Mudah kan?

Buat masa nih saya puas hati la ngan perkhidmatan dan line kat umah tuh. Yang paling sonok op kos my girl. Puas mendonlod game kat ipod dia tuh. Opss lupa nak bagitau ipod kakak dah sampai. Nanti saya citer kat next N3 k. Thats all for now.. insyallah jap-jap lagi saya update lagi. Tata




♥ Family Day SBK


Bersempena cuti pertabalan YDPA pada ari Rabu arituh.. kelab keta saya or lebih spesifik lagi zon saya iaitu ZOn SBK [Serdang / Bangi / Kajang] dah plan satu event family day khas untuk member-member zon kami. Sebenarnya dah banyak kali tangguh.. alhamdulillah kali nih tercapai gak hasrat nak laksanakannya.

Lokasi kat Lubuk Manggis, Hulu Langat. Plan FD kali nih simple jek. Memasing wat pot lak + tong-tong duit beli ayam untuk bbq + plan some sukaneka yang sonok dan menghiburkan hihihi~ Simple kan but memang best giler sebab sumer sporting. Lebih kurang 60 orang dewasa dan 10 kanak-kanak join. Siap ada cabutan bertuah yang hadiahnya ntah apa-apa hahaha~ But anyway sumer orang enjoy and have fun on dat day. Syukur alhamdulillahhhh~


Famili Oren Kami =)

Pada yang hadir ke FD nih akan dapat cenderahati khas limited edisen hihihi~ Rugi la sapa yang tak g ek. 



Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata



♥ Ipod Online


Besday my princess dis year dah plan nak belikan dia Ipod. Sebab utama hadiah ini dipilih ialah ibu ngan ayah dah tak tahan bateri henpon cepat abih sebab dia asik wat men game boyer mandi dia tuh [Game Where's My Water]. Sampaikan kalo ada call in.. dia akan matikan. Kaco dia nak men game katanyer.. hamboi.. hamboi.. hamboiiiiiiii~

Dah plan ngan hubby nak g Mid Valley beli Ipod tuh. But b4 dat memang tabiat saya suka tengok-tengok lu barang yang nak dibeli lam tenet. Kedainyer kat mana.. berapa harga.. dapat apa kalo beli.. dan memacam lagi la. Then baru saya dapat tau yang Ipod tuh leh wat engraving. Pe benda engraving tuh? Engraving ialah ukiran ayat kat belakang Ipod tuh. Bcoz of memang dah plan Ipod nih nak wat hadiah besday dia.. why not kami letakkan nama dia kat belakang Ipod tuh. Hopfuli hadiah tuh akan menjadi kenangan terindah dia dari ibu dan ayahnyer. Sentimental value la kan.

Tapi bila call customer service Apple adalah dimaklumkan yang engraving tuh khas untuk pembelian secara online jek. Amik masa seminggu gak la baru sampai coz barang tuh akan shipment dari China. Tapi yang bestnyer free shipping + free engraving. Harga sama cam kalo beli kat sini. Cuma kena menunggu tuh je la yang cam payah skit. But then bila bincang ngan hubby.. kami decide its ok la kalo nak nunggu. So then we ol prosid ngan pembelian through online.

 Jap tadi kami check.. alhamdulillah barang dah selamat sampai di KL. Call customer service DHL.. dia bagitau kalo takde hal esok akan sampai kat opis hubby. Tak sabar nak tunggu esok dan sepraiskan si kakak. Thats all for today.. insyallah nanti bila barangnya dah sampai saya update k. Tata





Followers


up