♥ Maxis Wireless Internet


Picture taken from Maxis Website

Yeay. At last ada gak kemudahan wifi yang sesuai untuk letak kat umah saya. Umah saya nih takde line tepon [sadis!] so tak leh la nak pasang Unifi sebagala bagai tuh. B4 dis choice yang ada is P1 Wimax tapi coverage nyer lak nan ado. Even saya dok kat tengah-tengah bandar KL.. tapi sebab saya dok lam kawasan military area.. bukan sebarang coverage leh masuk. May b atas faktor keselamatan. Selama nih saya guna Maxis.. ok gak la line dia even kengkadang cam mensirap gak huhuhu~

Then saya terbaca kat tenet tentang Maxis Wireless Internet yang guna modem cam menda alah nih.


Picture taken from Maxis Website

 Dah berkoba-koba dah semangat nak g beli. Tak sempat nak tunggu siang.. malam tuh gak saya g Maxis Centre kat KLCC [Maxis Center nih tutup jam 9 malam.. so sempat =)]. Bila sampai.. op kos staff dia very frenly [bagus!] saya bagitau la tujuan kedatangan saya tapi sedihnya saya diberitahu stok untuk modem kat atas dah abih huhuhu~ BUT.. saya telah diperkenalkan dengan pekej yang lebih bagus.. lebih give value to money iaitu..



Yang nih.. yeay! Selama nih saya godek-godek laman web Maxis tuh cam tak pasan lak pekej nih. Saya subscribe untuk pakej Quota 5 gb dengan bayaran RM99 per month. Sama dengan pekej broadband yang saya amik skang nih.

Pekej nih uncapped. Mining bayaran bulanan dah fix. Takde additional pay per use kalo terlebih guna. Cuma bila kita dah abih guna quota yang diberikan dia akan reduce kelajuannya sahaja. So kita leh budget payment kita each month.

Kalo amik pekej nih gak kita akan dapat FREE Home Wireless Modem dan FREE cordless DETC phone. Modem op kos kita nak guna untuk wifi. Phone lak kita leh guna kat umah sebab kita akan dapat 200 minit free setiap bulan. Lebih kurang 3 jam 20 minit la. Ok la tuh kan. Tapi call in free la hihihi~




Cuma yang kurengnya dia ada 12 bulan kontrak dan RM100 activation fees. Tapi kalo dalam 12 bulan tuh kita nak terminate. Juz pulangkan je dua benda alah yang dapt free tuh. Takde bayaran tambahan. After 12 bulan lak kalo nak terminate boleh jek. Tak payah pulang dah modem ngan phone tuh.

Kalo kawan-kawan riso lak pasal nak guna menda alah nih bila di luar umah. Jangan riso kita ada dua pilihan. Satu.. kita boleh je bawak benda alah nih ke luar contoh bawak balik kampung ke.. time bercuti kat mana-mana ke.. cuma tempat tuh kena ada plug la. Tapi kalo yang nak kuar kejap or cam saya nih yang study luar kampus.. kengkadang nak bawak g kuliah. Takkan nak bawak modem gedabak tuh semata kan? Nak kena pasang kat plug lak tuh. So nih pon tak perlu risau sebab sim kad dia boleh dikeluarkan dan leh guna ngan broadband anda. So leh guna gak cam broadband biasa as before. Mudah kan?

Buat masa nih saya puas hati la ngan perkhidmatan dan line kat umah tuh. Yang paling sonok op kos my girl. Puas mendonlod game kat ipod dia tuh. Opss lupa nak bagitau ipod kakak dah sampai. Nanti saya citer kat next N3 k. Thats all for now.. insyallah jap-jap lagi saya update lagi. Tata




1 comments:

Chic Na said...

hai awak.. cam best lak maxis wifi home ni. memang unlimited ek? pastu modem tu boleh on 24/7 je ek walaupun tak guna? takde extra charge?

Followers


up