♥ Yeay! Cempedak Goreng


Alhamdulillah.. penantian saya nak makan cempedak goreng tak lama [May b hubby dah belajo dari pengalaman yang lalu huhuhu~]. Walaupun orang kata skang lum musim lagi tapi ntah camaner dah rezeki saya agaknyer. On da way hubby g keje kat Serendah.. dia jumpa la cempedak nih jual kat tepi jalan. Tapi buah cempedak bukan cempedak goreng. My hubby kata tak kesahlah nanti balik dia gorengkan.

So gembira la rasa hati bila my hubby sms kata dah jumpa cempedak dan balik nanti dia akan gorengkan. Yippiiii~~~ tak sabar nak balik umah. Petang tuh cam biasa bila hubby balik saya ngah tido. Memang pregnancy kali nih saya asik ngantuk jek. Tapi takkan nak tido time keje lak kan [tapi ada la kengkadang tuh bila tak tahan ngantuk sangat.. parking sat kat surau opis huhuhu~] So saya amik la kesempatan tido jap setiap petang dalam sejam. Nanti sebelum maghrib my hubby kejutkan la.

Berbalik pada citer cempedak saya tadi.. bila my hubby kejut saya dari tido idong dah terbau-bau cempedak goreng. Sedapnyerrr~ tapi tak leh terus makan my hubby soh mandi lu sebab dah maghrib. Pastuh baru leh makan.

Nikmatnyer bila cempedak goreng tuh masuk ke mulut hehe~ tapi rasa cam kelat2 skit sbb my hubby kata buahnyer tak berapa masak lagi. Patut kena tunggu sehari dua. Tapi dah nak makan sangat kan.. belasah je la huhuhu.. My hubby gorengkan separuh dulu. Lagi separuh tunggu dia masak bebetul. Habih licin la saya abihkan cempedaknyer bersama my baby. Aik! dia pon sonok sangat makan.. sedapkan? hehehe~

Then semalam cuti thaipusam.. saya gorengkan la separuh lagi untuk minum petang. Yang kali nih memang lebih sedap dari yang first dulu sebab dah masak dan isinya pon manis. My baby pon berlumba-lumba ngan saya makan cempedak goreng. Sedappppp~~~

Alhamdulillah tercapai la gak rasa hati nak makan cempedak goreng. Thanks to my hubby yang sedaya upaya nak menyedapkan tekak isterinya nih. Sebab tuh saya sonok sangat bila pegnan sebab my hubby akan layan saya super duper caring sepanjang saya pegnan hehehe~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Dellisya New Hair Cut

Oleh sebab payah bebeno anak dara saya nih kalo soh ngikat rambut + dia tak suka pon ngikat rambut so saya amik keputusan drastik potong pendek rambutnya. Takpe la rambut pon jarang-jarang kan cam panjang segan pendek tak mahu. Tapi bila dah potong nih nampak cam lebat lak rambutnya + xde la tertutup-tutup mata tuh.

Dulu time rambutnyer panjang skit my mom slalu tegur soh potong rambut depan yang tutup mata tuh. Takut my baby mata juling katenyer. Tapi masalahnyer rambut my baby tuh selembut sutera. Yang jatuh ke depan tuh bukan rambut depan tapi rambut yang kat tengah-tangah. Takkan saya nak potong lak kan? cam x sesssswaiiiiiiii jek.

So senang citer potong pendek terus. Tak yah nak tangkap + peluk + men kejo-kejo bila nak ikat rambut. Ini lah pesen rambut anak dara saya skang.. my bro said like Justin Bieber. Ada ke? cam xde jek.....



Gambo di amik bebetul depan pintu kedai hehehe~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata

♥ Dah Start Dah


Alhamdulillah.. dis wik bermula la perjalanan hidup saya dalam 2 alam. Oh no! bukan 2 Alam 40 Juta konon-konon tuh.. tapi dua alam is siang keje n malam student. Suppose las wik dah start dah tapi biasa lah.. student PLK.. kami ada cuti khas tambahan seminggu dari tarikh sepatutnya kelas start hehehe~

So dis wik jadual sumer dah ok.. no clash2 lagi.. jadual dah fix.. kelas dah fix.. lecturer dah fix.. so baru lah semangat nak g kelas.. tapi yang hampehnya malam tadi bila dah semangat nak g kelas lecturer lak tak datang. Kata takde no contact kelas rep kami memang mustahil la.. Dah la lecturer kami nih sorang yang tak guna hp. Yes my lect sorang nih xde hp okeh.. [ke ada tapi x moh kasi nombornyer kat kitorang] 1st time jumpa orang dewasa yang xde hp huhuhu~ kelas rep kami try ctc dia pon tak berangkat. Yerlah yang ada no phone bilik dia kat fact.. haruslah dia tak angkat sebab dia takde kat bilik. Ke dia nak balas dendam sebab las wik dia datang kelas kami tak datang kuikuikui.. [tapi ada gak la yg datang kelas dia las wik tau]

So kami pon sepakat membawa berkat.. tunggu smpai kul 8.20 malam. Kalo dia tak memunculkan diri kami blah la. Bila masa dah time and dia pon still tak muncul kami pon blah la ngan muka toyer. Seb bek kedukaan hati saya tuh terubat skit la sebab malam tadi ada classmate saya banjer makan pizza dominos kehkehkeh.. rugi ko Nett x datang kelas. Takpe aku dah tolong makankan untuk ko. Thanks also to classmate kami Wan Zarina sebab banjer makan pizza.. yummmyyyyyyyy~~~~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Malam nih pon gigih nak ke kalas. Dis sem kelas saya everyday including Saturday. Cuma hari Jumaat je cuti. Saja tak amik kelas ari Jumaat sebab Friday is hari TT kelab keta saya PROSBOC hehehe~ Tata

Followers


up